همشهری آنلاین- دوبار پَچ به معنی دوبار پخته شدن است. اگر به مراحل پخت آن دقت کنید متوجه خواهید شد که سبزی ها یکبار جدا پخته و بعد له می شوند و در ادامه با گردو آسیاب شده مخلوط و دوباره پخته می شوند. ترکیب سبزی های مقوی و سرشار از ویتامین مثل اسفناج، گزنه به همراه گردو و رب انار طعم جدید و خوشمزه ای را رقم می زند که مطئنم تا حالا مزه آن را امتحان نکرده باشید.
اگر مشغله کاری اجازه نمی دهد وقت زیادی را در آشپزخانه صرف کنید می توانید این خورشت راحت و سالم را در این روزهای سرد پاییزی با صرف کم ترین زمان درست کنید و روی شعله بگذارید تا آرام آرام بپزد تا کاملا جا بیفتد.
مواد لازم برای ۵ نفر:
گردو ۵۰۰ گرم
اسفناج ۲۰۰ گرم
گزنه ۲۰۰ گرم
جعفری ۱۰۰ گرم
پیاز یک عدد متوسط
سیر ۴ حبه
رب انار یک قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی یک قاشق غذاخوری
نمک، فلفل، زردچوبه به میزان دلخواه
طرز تهیه دوبار پَچ مجلسی: ابتدا سبزی ها شامل اسفناج، گزنه و جعفری را با ۴ حبه و یک پیاز متوسط که به ۴ قسمت خرد شده در یک گمج ((دیگ گِلی مخصوص استان گیلان و مازندران) می ریزیم و می گذاریم با آب جوش بپزد. در این بین، گردوها را آسیاب می کنیم. وقتی سبزی ها و سیر و پیاز کاملا پخت آن را در یک آبکش می ریزیم تا آب شان کاملا برود و سپس در یک ظرف شروع به له کردن سبزی ها و پیاز و سیر می کنیم تا طمع شان کاملا به خورد هم برود.
بیشتر بخوانید:
دستور پخت عالی و متفاوت خورش آلو اسفناج
در یک گمج یا قابلمه گردوهای آسیاب شده را با روغن کم تفت می دهیم و سپس سبزی های له شده، نمک، فلفل، زردچوبه، رب انار و رب گوجه فرنگی را به آن اضافه می کنیم و خوب تفت می دهیم. سپس به ترکیب فوق به اندازه دولیوان آب جوش اضافه و زیر شعله گاز را کم می کنیم و اجازه می دهیم تا آرام آرام بپزد. هنوز هم در برخی روستاهای شمال غذاها را روی چراغ می پزند تا با حرارت کم کم جا بیفتد. مازندرانی ها معمولا به خاطر دریافت پروتئین این خورشت گیاهی را با نیمرو، برنج کته به همراه ترب سفید سرو می کنند.
نکته: در صورت نداشتن گزنه می توانید آن را حذف کنید و فقط اسفناج استفاده کنید.