مهم‌ترین پایگاه سیاسی شهرری را باید مکتب‌الهادی (ع) دانست؛ پایگاهی مردمی که به‌واسطه نیک‌اندیشی یک تاجر فرش راه‌اندازی شد.

همشهری آنلاین- سمیرا باباجانپور: سال ۱۳۴۸ ملک خصوصی یک تاجر فرش به فعال‌ترین و مهم‌ترین پایگاه سیاسی و انقلابی شهرری تبدیل شد. حاج عزیزالله روحانی نجف‌آبادی از اهالی خوش‌نام و معتمد محله سرتخت بود؛ مردی که نه‌تنها در امر تجارت موفق بود بلکه در نیکوکاری و فعالیت‌های اجتماعی و سیاسی همیشه پیش‌قدم می‌شد.

خواندنی‌های بیشتر را اینجا دنبال کنید

خانه حاج عزیزالله در همسایگی حجت‌الاسلام رمضانعلی تهرانی، امام جماعت و روحانی مردم‌دار سرتخت بود. فعالیت‌های سیاسی و انقلابی این روحانی برجسته و رفت‌وآمد شخصیت‌های مهم سیاسی آن روزها به سرتخت باعث شده تا حاج عزیزالله خانه هزارمتری خود را در اختیار فعالیت‌های انقلابی قرار دهد و این‌گونه مکتب‌الهادی (ع) سرتخت شکل گرفت.

اصغر روحانی، فرزند حاج عزیزالله، آن روزها را این‌گونه با یاد می‌آورد: «هر جمعه جلسات روضه‌خوانی در خانه‌مان برگزار می‌شد؛ جلساتی که به نام مکتب الهادی (ع) در سراسر ری مشهور شد و جماعتی بی‌شمار را به خانه ما می‌کشاند. در حقیقت این جلسات روضه‌خوانی ظاهر ماجرا بود و در باطن این جلسات فعالیت‌های سیاسی و انقلابی اهالی ری را پوشش می‌داد. آن روزها، روزهای کودکی‌ام بود ولی به‌خوبی شخصیت‌های مهم سیاسی که به خانه‌مان می‌آمدند را به یاد دارم. مرحوم آیت‌الله امامی کاشانی، مرحوم آیت‌الله خزعلی، رهبر بزرگوارمان امام خامنه‌ای، حجت‌الاسلام قرائتی، مرحوم آیت‌الله هاشمی رفسنجانی و بسیاری از مبارزان انقلابی دیگر مهمان این جلسات بودند.»

حاج عزیزالله روحانی

اصغر روحانی که کوچک‌ترین پسر خانواده بود می‌گوید: «پدر وضعیت اقتصادی و معیشتی خوبی داشت برای همین وظیفه خودش می‌دانست تا شرایط را برای فعالیت‌های سیاسی و انقلابی اهالی ری و طلاب و روحانیون مبارز فراهم کند. بارها خودم مأموران ساواک را اسلحه به دست در اطراف خانه‌مان دیدم. چندین بار از کلانتری محل احضاریه برای پدر برای لغو این جلسات و روضه‌خوانی می‌رسید. او خودش شخصا به کلانتری می‌رفت و مسئولیت همه‌چیز را بر عهده می‌گرفت. بعد از انقلاب این جلسات تمام شد ولی هیچ‌گاه پدر راضی نشد سردر خانه را که به نام مکتب الهادی (ع) مزین شده بود عوض کند. او هیچ‌گاه از زحمات و هزینه‌هایی که در این راه انجام داده بود حرف نزد و توقعی هم از کسی نداشت. بعدها خانه را به فرد دیگری فروخت. وقتی مالک جدید تصمیم گرفت تابلو مکتب الهادی (ع) را عوض کند حجت‌الاسلام زمانی نجف‌آبادی به مالک ‌پیام داد که: بهتر است این تابلو را عوض نکنید. این تابلو یادآور یکی از مهم‌ترین و تاثیرگذارترین پایگاه‌های سیاسی و انقلابی شهرری است و باید در خاطر اهالی ماندگار شود.»