سبزیجات در بسیاری از غذاهای ایرانی بخش جدایی‌ناپذیر از آن‌ها هستند. از ترکیبات مختلفی از سبزیجات در این غذاها استفاده می‌شود و بدون حضور آن‌ها، طعم و مزه‌ خاصی در این غذاها حاصل نمی‌شود. در این بخش، مقدار مورد نیاز سبزیجات برای هر یک از غذاهای معروف ایرانی را خواهید دید.

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از نمناک، در اکثر غذاهای ایرانی از سبزی های مختلف استفاده می شود که هرکدام از این سبزی ها اندازه خاص خودشان را دارند که قبل از استفاده بهتر است بدانید.

اندازه سبزی به تعداد نفرات؛ یک کیلو سبزی، مناسب چند نفر است؟

در بسیاری از غذاهای ایرانی، سبزیجات بخش جدایی‌ناپذیری از آن‌ها هستند. از ترکیبات مختلفی از سبزیجات در این غذاها استفاده می‌شود و بدون حضور آن‌ها، طعم و مزه‌ی خاصی در این غذاها حاصل نمی‌شود. مثال‌هایی از این غذاها عبارتند از: قورمه سبزی، سبزی پلو، آش، کوکو سبزی و غیره.

در صورتی که می‌خواهید این غذاها را تهیه کنید و نمی‌دانید چه مقدار سبزی برای هر کدام از آن‌ها نیاز دارید، می‌توانید از نمناک استفاده کنید. در این بخش، مقدار مورد نیاز سبزیجات برای هر یک از غذاهای معروف ایرانی را خواهید دید.

اندازه سبزی سوپ برای ۲۵ نفر

سوپ یکی از انواع غذاهای سبک و خوشمزه بین المللی است که با ترکیبات متنوعی درست می شود. سبزی سوپ از دو سبزی جعفری و گشنیز تهیه می‌شود که نسبت جعفری به گشنیز بیشتر است. گاهی نیز برای لعاب بیشتر و خاصیت آن کمی اسفناج خورد شده اضافه می‌کنند.

اندازه سبزی پلو برای ۱۰ نفر

سبزی پلو، یکی از خوشمزه‌ترین پلوهای ایرانی است که معمولا با ماهی، مرغ یا گوشت سرخ کرده خورده می‌شود. این غذای خوشمزه با سبزی هایی چون تره، شوید، جعفری، گشنیز تازه تهیه می شود. شما می‌توانید برای عطر و طعم بیشتر، از کمی شنبلیله و سیر تازه نیز استفاده کنید. نسبت تره، جعفری و گشنیز برابر است و باید کمی شوید بیشتر در سبزی ریخت.

اندازه سبزی قورمه برای ۱۰ نفر

قورمه سبزی یکی از غذاهای ملی و سنتی ایرانیان است که با سبزیهایی چون تره، جعفری، گشنیز، شنبلیله و اسفناج تهیه می شود. نسبت سبزی ها، میزان خورد کردن و نحوه تفت دادن سبزی ها، نقش مؤثری در طعم و عطر قورمه سبزی دارند. اندازه این سبزی ها برای یک کیلوگرم سبزی تازه قورمه سبزی به شکل زیر است:

۴۰۰ گرم سبزی تره
۳۵۰ گرم جعفری
۲۰۰گرم گشینیز
۲۵تا ۵۰ گرم شنبلیله

اندازه سبزی قلیه ماهی برای ۱۲ نفر

قلیه ماهی یک غذای محلی جنوبی است که به علت دارا بودن سبزی و سیر، عطر و طعم دلپذیری دارد. سبزی قلیه ماهی جنوبی متشکل از گشنیز و شنبلیله است اما در قلیه ماهی شمالی علاوه بر گشنیز و شنبلیله از نوعی سبزی محلی به نام چوچاق نیز استفاده می‌شود. نسبت گشنیز و شنبلیله در سبزی قلیه ماهی، ۴ به ۱ است یعنی ۱ کیلوگرم سبزی باید شامل ۸۰۰ گرم گشنیز و ۲۰۰ گرم شنبلیله باشد. بیشتر بودن میزان شنبلیله در سبزی قلیه ماهی، باعث تلخ شدن غذا می‌شود.

اندازه سبزی کوکویی برای ۸ نفر

کوکو سبزی یکی از غذاهای پرطرفدار ما ایرانی هاست که خیلی سریع و راحت با سبزی های معطر تهیه می شود، هر یک کیلو کوکو سبزی حدود برای ۸ نفر مناسب بوده و شامل سبزی های زیر است:

تره ۵۰۰ گرم
گشنیز ۲۰۰ گرم
جعفری ۱۰۰ گرم
اسفناج ۱۰۰ گرم
شوید ۱۵۰ گرم
سیر یا برگ سیر ۲ بوته

می توانید در ترکیب فوق به‌جای سیر از ۱۰۰ گرم برگ سیر استفاده کنید.
اگر در فصل اسفناج نیستید می توانید از برگ چغندر استفاده کنید.
می توانید در ترکیب فوق از چند برگ کاهو نیز استفاده کنید.

اندازه سبزی خوردن برای ۱۰-۱۵ نفر

سبزی خوردن که جزء پر مصرف ترین سبزیجات سفره ای ما ایرانی ها است که شامل ریحان، شاهی، تربچه، گشنیز، جعفری، پیازچه، تره و … است. هر یک کیلو سبزی خوردن برای ۱۰ تا ۱۵ نفر مناسب است.

اندازه سبزی آش برای ۱۰ نفر

اگر بخواهیم برای یک جمع ۱۰ نفره، آش رشته درست کنیم، تقریبا باید به اندازه ۱ کیلو سبزی آشی داشته باشیم. برای خوشمزه شدن آش، بهتر است سبزی ها را به اندازه زیر استفاده کنیم:

اسفناج یا برگ چغندر: ۲۰۰ گرم
تره:۲۰۰ گرم
گشنیز:۲۰۰ گرم
جعفری:۲۰۰ گرم
شوید:۲۰۰ گرم