تاریخ انتشار: ۱۲ اسفند ۱۳۸۸ - ۱۲:۳۱

همشهری آنلاین - شهره فرجی: بسیاری از خانواده ‌ها تعطیلات عید را مغتنم شمرده و به مسافرت می‌روند.

یکی از لذت‌های سفر، خوردن غذاست. چون در طول سفر به امکانات خوب بهداشتی دسترسی نداریم پس لازم است چند نکته بهداشتی را رعایت کنیم تا خاطره خوبی از سفر در دهنمان داشته باشیم.

• سعی کنید در طول سفر از لبنیات و مواد پروتئینی تازه و حتی الامکان استاندارد استفاده کنید و از خرید مواد غذایی که از کیفیت آن‌ها اطلاعی ندارید خودداری کنید.

• از خرید میان وعده‌های غذایی مانند لواشک، باقلا، لبو، پیراشکی و سمبوسه خودداری کنید.

• آب اشامیدنی را از منابع مطمئن تامین کنید و تا حد امکان از بطری‌های آماده آب استفاده کنید.

• برای خرید مواد غذایی بسته بندی شده به تاریخ انقضای آن توجه کنید.

• اگر از غذاهای کنسرو شده استفاده می‌کنید حتما 20 دقیقه قبل از مصرف آن‌ها را بجوشانید.

• غذاهای سفر را تا حدامکان، خودتان تهیه کنید.

• از مصرف سالاد و سبزی‌جات در رستوران‌ها پرهیز کنید.

• ظروف و وسایل پخت و پز را درون نایلون‌های تمیز و دربسته نگه‌داری کنید تا در طول سفر آلوده نشوند.

• در هنگام توقف برای صرف غذا، غذا را به طور کامل حرارت دهید، زیرا در زمان نگه‌داری غذا در سفر( فاصله بین خوردن و صرف غذا) میکروب‌ها در مواد غذایی رشد می‌کنند. پس غذا را در حد داغ شدن حرارت دهید تا کاملا میکروب‌های آن از بین بروند.

• قبل از خوردن غذا دست‌های خود را  بشویید.

• ظرف‌های غذا را در آب رودخانه نشویید چراکه آلودگی را بیشتر می‌کند.

• نوع غذا در طول سفر مهم است. چون رطوبت زیاد محل مناسبی برای تکثیر میکروب است پس بهتر است غذاهای نیمه مرطوب مانند عدس پلو، لوبیا پلو و ماکارونی را انتخاب کنید.

• زمان پخت غذاها را کامل کنید و از خوردن تخم‌مرغ عسلی پرهیز کنید.

برچسب‌ها