1. سس یا رب گوجه فرنگی:
مردانی که از گوجهفرنگی، سس و یا رب گوجهفرنگی به مقدار زیاد استفاده میکنند، از خودشان در برابر بیماری سرطان پروستات محافظت میکنند. به عبارت دیگر مردانی که 2 تا 4 بار در هفته از گوجه فرنگی و فرآوردههای آن استفاده میکنند، نسبت به سایر مردان به میزان 35 درصد کمتر به بیماری سرطان پروستات مبتلا میشوند.
لیکوپن، کاروتنوئیدی است که در گوجهفرنگی به مقدار فراوان یافت میشود. این ماده مغذی در سس گوجه فرنگی بیشتر از خود گوجه فرنگی در دسترس بدن قرار میگیرد. آب گوجهفرنگی نیز این خاصیت را ندارد، زیرا لیکوپن برای اینکه جذب بهتر و بالاتری داشته باشد، باید همراه با چربی یا روغن و به صورت پخته شده، مصرف شود.
2. تخمه کدو
مصرف نصف استکان تخمه کدو در روز نیمی از نیاز روزانه مردان را به روی تأمین می کند. روی، یک ماده مغذی و از املاح معدنی است که برای عملکرد طبیعی سیستم تولیدمثل و تناسلی مردان بسیار ضروری است. میزان روی مورد نیاز مردان در طی شبانه روز 11 میلی گرم است. مصرف بیش از 40 میلیگرم از این ماده مغذی نیز بدن را در معرض خطر قرار میدهد.
3. کلم بروکلی:
مطالعات اخیر دانشمندان نشان داده است، سبزیجات خانواده کلم، مانند کلم بروکلی، می تواند بدن را در برابر سرطان مثانه محافظت کند. این بیماری در کشورهای غربی شیوع بالایی دارد و در مردان دو تا سه برابر زنان دیده میشود. به نظر میرسد، مصرف پنج وعده یا بیشتر از این گروه از سبزیجات در هفته میتواند از بروز این سرطان پیشگیری کند. کلم و گل کلم مواد مغذی منتخبی هستند که بدن را در برابر این بیماری محافظت میکنند.
4. کره بادام زمینی:
اگر میخواهید قلب سالمی داشته باشید، نان صبحانه خود را به کره بادام زمینی آغشته کنید. بیماریهای قلبی اصلیترین علت مرگ و میر مردان و زنان در دنیا است، اما معمولاً مردان در سنین پایینتری به این بیماریها مبتلا میشوند. تحقیقات نشان داده است برنامه غذایی حاوی کره بادام زمینی میتواند علاوه بر کاهش کلسترول بد خون (LDL)، تری گلیسیرید خون را نیز کاهش دهد اما مقدار کلسترول خوب خون (HDL) کم نشود. در حالی که در رژیمهای کاهش کلسترول، که چربی آن کمتر و میزان مواد نشاستهای و کربوهیدراتی آن بیشتر است، مقدار کلسترول خوب خون (HDL) نیز کم میشود و به مقدار تری گلیسیرید خون اندکی اضافه میشود.
کره بادام زمینی کمی پرچرب است، اما چربی آن برای بدن نه تنها مضر نیست، بلکه مفید نیز هست. چربیهای این ماده غذایی از نوع اشباع نشده هستند. البته باید در مصرف آن احتیاط نمود، زیرا کالری بسیار بالایی دارد و میتواند منجر به چاقی شود.
5. هندوانه:
تا سن 55 سالگی مردان بیشتر از زنان از فشارخون بالا رنج میبرند. دانشمندان بر این عقیدهاند که مصرف غذاهای سرشار از پتاسیم میتواند خطر فشار خون بالا و نیز سکته مغزی را کاهش دهد. هندوانه یکی از میوههایی است که حاوی مقدار زیادی از این ماده معدنی است.
یک برش هندوانه دارای 664 میلی گرم پتاسیم است، که از مقدار پتاسیم موجود در یک موز یا یک فنجان آب پرتقال بیشتر است.
www.behsite.ir