همشهری آنلاین: پژوهشی جدید در موش‌های آزمایشگاهی نشان می‌دهد که لوبیای سویای سیاه ممکن است از چاقی جلوگیری کند، میزان کلسترول خون را کاهش دهد، و حتی احتمالا خطر ابتلا به دیابت را کاهش دهد.

 به گزارش هلث‌دی‌نیوز گروهی از پژوهشگران کره‌ای در شماره فوریه "نشریه علوم غذایی و کشاورزی" نتایج تحقیقی را در مورد اثرات سویای سیاه را بر روی 32 موش آزمایشگاهی منتشر کرده‌اند.

این پژوهشگران به این جوندگان یک رژیم غذایی چرب که مقادیر گوناگون سویای سیاه به آن اضافه شده بودند، دادند.

پس از دو هفته موش‌هایی که 10 درصد انرژی خود را از سویای سیاه به دست می‌آ‌وردند به اندازه نصف گروه شاهد وزن اضافه کردند، و میزان کلسترول کل و HDL (کلسترول بد) آنها 25 درصد کاهش یافت (در گروه شاهد میزان کاهش 10 درصد بود.)

به گفته دیوید بندر از دانشکده پزشکی یونیورسیتی کالج لندن، پروتئین سویا ممکن است با تاثیر بر سوخت و ساز چربی در کبد و بافت چربی تولید اسیدهای چرب و کلسترول جدید را در این اندام‌ها کاهش ‌دهد.

این پدیده ممکن است توضیح دهنده این امر باشد که چرا سویای سیاه در طب سنتی آسیا برای درمان دیابت به کار می‌رود.

بندر گفت: "مشکل اصلی در دیابت نوع 2 اختلال در تاثیربخشی انسولین – عمدتا در نتیجه زیادی بافت چربی شکمی- است، بنابراین کاهش وزن اغلب کنترل قند خون را در این بیماران بهبود می‌بخشد."

برچسب‌ها