همشهری آنلاین: رییس‌جمهور با بیان اینکه "فرهنگ ملت ایران همواره جهانی بوده است"، اظهار کرد: سنت‌ها، تصمیمات و اندیشه ملت ایران در تمام طول تاریخ به نفع کل بشریت بوده است.

 محمود احمدی‌نژاد شامگاه یکشنبه به وقت محلی در دیدار ایرانیان مقیم آمریکا با بیان اینکه "ملتهای بسیاری در طول تاریخ و در مقاطع مختلف درخشیدند، اما فقط ملت ایران است که از گذشته تا امروز همچنان می‌درخشد و خواهد درخشید"، گفت: فرهنگ و تمدن ملت ایران همه عناصر ماندگاری را در درون خود دارد و این سنت الهی است که هرچه به حال بشریت مفید است، ماندگار باشد.

وی با اشاره به اینکه "مهمترین ویژگی فرهنگ و تمدن ایرانی این است که انسان‌مدار است"، افزود: آداب، رسوم و اندیشه ملت ایران همواره برای انسان و در خدمت تعالی و شکوفایی انسان بوده است. در فرهنگ اصیل ایرانی به جای پرداختن به ظواهر، به حقیقت انسانی انسانها توجه شده است و همه زوایای این فرهنگ، مشحون از زیبایی‌ها و مولفه‌هایی است که در خدمت تعالی خصائل انسانی هستند.

رییس‌جمهور فرهنگ ایرانی را سرشار از عشق و محبت دانست و تصریح کرد: نامگذاری ایام در فرهنگ ایرانی یکی از جلوه‌گاه‌های تجلی ویژگی‌های منحصربه‌فرد این فرهنگ است؛ آنجا که آغاز فصل دانایی آموختن مهر نامیده شده یا نوروز که از زیباترین سنت‌های بشری برای بازگشت به خود و بالاترین نوید برای روزی است که انسانها طعم انسانیت واقعی را خواهند چشید.

احمدی‌نژاد حق‌پذیری را از دیگر ویژگی‌های ملت ایران برشمرد و خاطرنشان کرد: ملت ایران هیچگاه تعصب قومی و نژادی نداشته و همواره حق‌پذیر بوده است که نمونه احسن آن در پذیرش اسلام از سوی این ملت مشاهده می‌شود. البته این سخنان به معنای نفی دیگر فرهنگ‌ها نیست و صرفا توصیف فرهنگ ایرانی است. ملت ایران همواره به دنبال پیشرفت بوده و هیچگاه در توحش زندگی نکرده و همیشه لیاقت نشستن بر قله‌ها را داشته است. ملت ایران هزار سال قبل افرادی نظیر ابن سینا و ابوریحان بیرونی را تحویل جامعه بشری داده است و فقط ملتی می‌تواند چنین بزرگانی تربیت کند که خود در اوج باشد.

وی با بیان اینکه "ملت ایران هرگز در هیچ زمانی در دفاع از خود تردیدی نداشته است"، ادامه داد: همه فرهنگ‌های مهاجم به فرهنگ ملت ایران در دل این فرهنگ هضم و ذوب شده‌اند و عده‌ای صهیونیست بی‌فرهنگی که امروز ملت ایران را تهدید می‌کنند هرگز در معادلات ملت ایران به حساب نیامده و نمی‌آیند.

رییس‌جمهور اضافه کرد: البته ملت ایران در مقاطعی تحت فشار قرار گرفته و دچار ضعف شده است اما وقتی کمترین فرصتی یافته، به سرعت عقب‌ماندگی‌های خود را جبران کرده و امروز نیز در مسیر رشد و کمال به سرعت در حال پیشرفت است.

احمدی‌نژاد با اشاره به اینکه فرهنگ ملت ایران همواره جهانی بوده است، تصریح کرد: سنت‌ها، تصمیمات و اندیشه ملت ایران در تمام طول تاریخ به نفع کل بشریت بوده است و بنابر برخورداری از این ویژگی‌ها، تنها ملتی است که ظرفیت قرار گرفتن در مصدر مدیریت جهانی را داراست و رقیب اصلی کسانی است که امروز در مصدر مدیریت جهان قرار دارند.

وی خاطرنشان کرد: ملت ایران همواره به دنبال یک شخصیت آسمانی برای نجات بشریت بوده است و برای رسیدن به این مقصود اسلام آورد و تصور می‌کرد کسانی که بر جای پیامبر و امامان تکیه زده‌اند، او را به هدفش خواهند رساند اما پس از گذشت مدتی دریافت که امویان و عباسیان او را به آمالش نخواهند رساند. ملت ایران که عظمت خود را برای رسیدن به یک حقیقت بالاتر واگذار کرده بود، در دوره حکومتهای امویان و عباسیان تلاشهایی برای اصلاح حکومت داشت و افرادی به مراکز حکومت اسلامی رفتند تا به اصلاح وضع اقدام کنند، اما این راهکار مناسبی نبود.

رییس‌جمهور در ادامه اظهار کرد: فردوسی به درستی دریافت که باید فرهنگ ایرانی، اسلام را احیا و حفظ کند و می‌دانست که برای حفظ و بالندگی یک اندیشه، باید یک ملت از آن پشتیبانی کنند، لذا شاهنامه را به عنوان یک حماسه عظیم خلق کرد تا این اندیشه را احیا و حفظ کند. به گمانم داستان آرش کمانگیر، قصه خود فردوسی است که مرزهای فرهنگی ملت ایران را با اثر احیاگر هویت این ملت تعیین و اعلام کرد هرجا که عشق، محبت و پاکی وجود دارد، آنجا ایران است.

به گزارش ایسنا، احمدی‌نژاد با بیان اینکه "امروز به سرعت مرزهای سیاسی در حال برچیده شدن است"، گفت: روزی که در آن تمام آرزوهای متعالی بشریت محقق خواهد شد، در حال فرارسیدن است و مدعیان و قلدرانی که امروز سررشته امور دنیا را در دست خود دارند، با وجود همه هیاهوها در سراشیبی تند سقوط قرار دارند و در آینده نزدیک دیگر اثری از آنها نخواهد بود.

وی با تاکید بر اینکه "باید کسی در راس امور قرار گیرد که خود، عین عدالت، پاکی و کمال باشد و همه را به سعادت برساند"، در پایان از همه ایرانیان خواست تا ویژگی‌های فرهنگی ایرانی را در خود حفظ کنند و ارتقا دهند و هر جا که هستند، سفیران شایسته‌ای برای ترویج فرهنگ ایرانی باشند.

 

منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها