همه‌ی آدم‌ها در طول زندگی‌شان خرافه‌هایی می‌شنوند، اما خرافات چیست؟ خرافات اعتقاد به مسائلی است که اساس علمی و درستی ندارد.

اما افراد دوروبرمان چه‌طور به این موضوع نگاه می‌کنند و چه‌قدر به خرافات اعتقاد دارند؟ سراغ چند بزرگ‌سال و یک نوجوان می رویم و نظرشان را می پرسیم.

 

عجیب‌ترین خرافه‌ای که شنیده‌اید؟

فاطمه 48ساله، خانه‌دار: اگر نمک در کفش مهمان‌ها بریزیم، مهمان‌ها می‌روند.

سمیرا 17ساله، دانش آموز ریاضی: عدد هفت خوش‌یمن و عدد 13نحس است.

سامان 21ساله، دانشجوی کامپیوتر: آب ریختن پشت مسافر، باعث می‌شود مسافر به سلامت برگردد.

 

اولین‌بار این خرافه‌ها را از زبان چه کسی شنیده‌اید؟

فاطمه: یکی از همسایه‌مان می‌گفت یک بار در کفش مهمان‌ها نمک ریخته و آن ها زود رفته‌اند.

سمیرا: همه می‌گویند.

سامان: از مادرم شنیده‌ام.

 

این خرافه‌ها را باور می‌کنید؟

فاطمه: چندبار دخترم امتحان کرد، اما مهمان ها نرفتند.

سمیرا: به نظرم هفت روز هفته، سفره‌ی هفت‌سین، هفت‌بار طواف دور کعبه و هفت خان رستم می‌تواند نشان دهنده‌ی خوش‌یمنی عدد هفت باشد.

سامان: من اصلاً اعتقادی به خرافات ندارم. فقط شنیده‌ام.

 

نظرتان درباره‌ی خرافات چیست؟

فاطمه: فکر می‌کنم بعضی از خرافات حقیقت دارد.

سمیرا: شاید گاهی از روی اتفاق، بعضی چیزها درست از آب در بیاید، اما به قول بچه‌های ریاضی از نظر من خرافات تعریف نشده است.

سامان: پیشنهاد می‌کنم هر کسی هر خرافه‌‌ای می‌شنود، انجامش بدهد. مطمئنم آخرش به این نتیجه می‌رسد که خرافات، صحت ندارد.

مرضیه کاظم‌پور، 16 ساله

 خبرنگار افتخاری از تهران

 

نکته:

مرضیه کاظم‌پور سراغ موضوعی رفته که تقریباً در همه جای دنیا، برای خودش جایی در فرهنگ عامه باز کرده است. البته کاش کمی جدی‌تر جست‌وجو می‌کرد و می‌توانست از منابع معتبر یا در گفت‌و‌گو با یک کارشناس چند و چون شکل‌گیری خرافه‌ها و رواج یافتنشان را در میان نسل‌های متوالی بشکافد. مرضیه در این مجموعه گفت‌و‌گو، با چهار بزرگ‌سال و یک نوجوان صحبت کرده که برای یک نشریه با مخاطبان نوجوان، ترکیب مناسبی نیست.

البته ما پاسخ‌های دو نفر از بزرگ‌سالان را حذف کردیم تا هم این ترکیب کمی متعادل‌تر شود و هم مطلب قدری کوتاه‌تر و خواندنی‌تر و قابل قبول‌تر شود.

نقطه‌ی قوت قالب مجموعه گفت‌وگو که با چند سؤال مشترک سراغ چند نفر می‌رویم، این است که می‌توان نظر تعداد بیش‌تری را منعکس کرد، اما متأسفانه فرصت گفت‌وگوی چالشی و کمی عمیق‌تر شدن از دست می‌رود و معمولاً گفت‌وگو کننده نمی‌تواند برمبنای پاسخ‌هایی که می‌گیرد، پرسش‌های تازه‌ای طرح کند. به خاطر همین، لازم است توجه کنیم که برای چه موضوع‌هایی چنین قالبی را انتخاب می‌کنیم.

 

عکس: تهمینه آشورپورى،‌قائم‌شهر

منبع: همشهری آنلاین