همشهری آنلاین: مصرف طولانی مدت و بیش از اندازه غذاهای سرخ شده، کبابی، دودی، خشک و نمک سود منجر به سرطان معده می‌شود

به گزارش ایرنا، دکتر اکرم پورشمس، فوق تخصص بیماری‌های گوارش و کبد گفت: سرطان معده شایع‌ترین سرطان در جهان و ایران است و در مردان دو برابر بیشتر از زنان دیده می‌شود.

وی ادامه داد: سرطان معده در کشورهای توسعه یافته درحال کاهش است و در کشورهای در حال رشد با توجه به این که امکانات تشخیصی بیشتر و بهتری فراهم شده، این سرطان در حال افزایش است.

پورشمس با بیان این که سرطان معده در کشور ایران به عنوان شایع‌ترین سرطان محسوب می‌شود و بیشترین فراوانی آن در منطقه شمال کشورمشاهده شده است، گفت: سرطان معده در کشور ما جغرافیای ویژه‌ای دارد و این بیماری در استان‌های اردبیل، گیلان، مازندان و گلستان به ترتیب بیشترین فراوانی را به خود اختصاص داده است.

فوق تخصص گوارش و کبد همچنین از شیوع بیشتر سرطان مری در استان‌های گلستان، مازندران، گیلان واردبیل خبر داد.

به گفته وی در شهرهای مرکزی و جنوبی ایران میزان کمتری از سرطان دستگاه گوارش فوقانی مشاهده شده و در نواحی مرکزی مانند شهرهای کرمان، اراک ، شیراز و اصفهان شایع‌ترین سرطان‌ها، سرطان روده و سرطان سینه است و سایر سرطان‌ها کمتر دیده شده است.

پورشمس به عوامل ابتلا به سرطان معده اشاره کرد و گفت: یکی از عوامل دخیل وجود میکروب هلیکوباکتری در معده است که البته این میکروب تقریبا در کل کشور به طور یکنواخت وجود دارد.

وی با بیان این که وجود این میکروب تنها عامل خارجی بروز این عارضه نیست و سایر عوامل خارجی در ابتلا به سرطان معده دخیل است، افزود: ژنتیک نیز مانند نژاد ترکمن‌ها در شمال کشور، می‌تواند در ابتلا به این سرطان نقش داشته باشد.

فوق تخصص گوارش و کبد ادامه داد :مصرف بیش از اندازه غذاهای نمکی، سرخ کردنی، دودی، آجیل شور، خیار شور، ماهی شور، نوشیدن چای داغ و مصرف ترشی‌ها که به خصوص در مناطق شمالی کشور رایج است، می‌تواند از عوامل ابتلا به سرطان معده باشد.

پورشمس تغذیه سالم را از عوامل مهم در پیشگیری از بروز سرطان معده عنوان کرد و گفت: مصرف کافی میوه و سبزیجات تازه به طور متوسط روزانه ۵ تا ۷ واحد میوه می‌تواند از این بیماری جلوگیری کند.

وی تاکید کرد که نکشیدن سیگار، مصرف نکردن الکل، ورزش کردن و تحرک کافی، وزن مناسب و مصرف لبنیات و استفاده نکردن غذاهای آماده و فست فودها از عوامل پیشگیرانه  سرطان است.

به گفته وی هنگام سرخ کردن مواد غذایی یا کبابی کردن آنها، قسمت‌هایی که سوخته می‌شوند کاملا سرطان زا است.

پورشمس در ادامه در مورد آمار مبتلایان به سرطان معده در کشور گفت: آمار دقیقی از سرطان معده در ایران وجود ندارد و تنها آمار برای استان اردبیل است که از هر ۱۰۰ هزار نفر بین ۲۵ تا ۴۰ نفر به سرطان معده مبتلا می‌شوند که در آقایان شایع‌تر است.

منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها