به گزارش مهر، گیاهان رنگی از جمله سیب زمینی بنفش، حاوی ترکیبات بیواکتیو نظیر آنتوسیانینها و اسیدهای فنولیک، هستند که با پیشگیری از سرطان مرتبط هستند.
به گفته محققان، فهم نحوه عملکرد این ترکیبات در سطح مولکولی میتواند گام اول به سوی یافتن درمانهايی برای سرطان باشد.
در این مطالعه، در خوکهای دارای یک رژیم غذایی پرکالری حاوی سیب زمینی بنفش در مقایسه با گروه کنترل، اینترلوکین ۶ (IL-۶) در قسمت مخاطی رودهشان کمتر بود.
اینترلوکین ۶، پروتئینی است که در بروز التهاب مهم است و افزایش میزان IL-۶ با پروتئینهای نظیر Ki-۶۷ که با گسترش و رشد سلولهای سرطانی مرتبط هستند همراه است.
سرطان روده، قاتل پیشرو در بسیاری از کشورهای غربی است که ناشی از مصرف زیاد گوشت و مصرف کمتر میوه و سبزیجات است.
درحالی که محققان در این مطالعه از سیب زمینی بنفش استفاده کردند، اما جیرام وانامالا، عضو تیم تحقیق از دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا، تاکید دارد که سایر میوهها و سبزیجات رنگین هم میتوانند چنین تاثیرات مشابهی داشته باشند.
وانامالا در ادامه میافزاید: «سیب زمینی سفید ممکن است ترکیبات مفیدی داشته باشد، اما سیب زمینی بنفش دارای تراکم بسیار بیشتری از این ترکیبات ضدالتهابی و ضد اکسیدکننده است.»
نظر شما