به گزارش مهر، در تحقیقات جدید وقتی موشهایی که دارای رژیم پرچرب بودند، پودر کاکائو مصرف کردند با التهاب کمتری رو به رو شدند. رژیم پرچرب خود عاملی برای ابتلا به دیابت نوع 2 محسوب میشود.
محققان اعتقاد دارند این نتایج میتواند برای انسان نیز کاربردی باشد.
شکلات تلخ که مزه آن قویتر است دارای مواد شیمیایی است که جریان خون را با گشاد کردن رگهای خونی افزایش میدهد.
تحقیقات مختلف تاکنون این نوع شکلات را به مزایای سلامتی بسیاری نسبت دادهاند.
در این تحقیق به موشها معادل 10 قاشق غذاخوری پودر کاکائو یا چهار تا پنج فنجان کاکائو داغ طی یک دوره 10 هفتهای داده شد.
جاشوا لامبرت از دانشگاه پنسیلوانیا که عضوی از این گروه تحقیقاتی بود، اظهار داشت: آنچه مرا شگفت زده میکند وسعت این تغییر است. در این تحقیقات وزن بدن موشها براساس آنچه که انتظار میرفت افزایش نیافت اما کاهش چشمگیر التهاب کبد چرب چشمگیر بود.
چندین شاخص التهاب که عامل ابتلا به دیابت نوع 2 است در موشهایی که کاکائو مصرف کردند بسیار کم بود و این میزان کم حتی در رابطه با گروه کنترل که غذای کم چرب مصرف میکردند نیز قابل توجه بود.
پودر کاکائو همچنین میزان چربیهای مضر کبد را که تری گلیسرید نامیده میشود تا یک سوم کاهش داد. اگر میزان این چربی افزایش یابد، نشانهای از بیماری کبد چرب است که به التهاب و دیابت نیز مرتبط میشود.
علت اصلی بروز کبد چرب ناشناخته است اما تعدادی از اختلالات بالینی معین به عنوان علل زمینهای شناخته شدهاند. هفتاد درصد بیماران مبتلا به کبد چرب چاق هستند. دیابت و بالا بودن چربیهای خون نیز از علل زمینهای آن است. عوامل مختلفی که باعث تغییر متابولیسم در بدن میشوند شامل کاهش ناگهانی وزن، سوء تغذیه، تغذیه وریدی، گرسنگی طولانی مدت نیز ممکن است باعث کبد چرب شوند.
لومبارت همچنین گفت: کاهش وزن جزئی در موشهایی که پودر کاکائو مصرف کرده بودند مشاهده شد.
کاکائو بیش از دو هزار سال در علم پزشکی کاربرد داشته است.
تمدنهای مایا و آزتک اعتقاد داشتند که کاکائو میتواند بیماریهایی چون تب، درد قلب و مشکلات روده را تسکین دهد.