به گزارش همشهری آنلاین، خورش آلو و اسفناج یکی از انواع خورش های ایرانی است که به عنوان یک خورش مجلسی شناخته می شود. این خورش علاوه بر اینکه طعم بسیار خوبی دارد به دلیل وجود سبزیجات مقوی مانند اسفناج برای بدن نیز بسیار مفید است. اسفناج خواص بسیار زیادی دارد که با تهیه این خورش میتوانید از این خواص بهرهمند شوید.
خورش آلو اسفناج به واسطه اسفناجی که در آن استفاده می شود که سرشار از ویتامینها و مواد مغذی که برای تقویت سیستم ایمنی بدن، جلوگیری از سرطان، سلامت پوست و مو و استحکام استخوان مفید است. رایجترین گوشت مصرفی در پخت خورش آلو اسفناج گوشت گاو یا گوسفند است. البته میتوان در این غذا از گوشت بوقلمون نیز استفاده کرد. اگر شما طرفدار غذاهای گیاهی و بدون گوشت هستید، میتوانید این غذا را بدون گوشت بپزید. در ادامه مواد لازم و طرز تهیه خورش آلو اسفناج را شرح میدهیم.
مواد لازم
گوشت خورشی یا ماهیچه: ۳۰۰گرم (با مرغ هم میتوان درست کرد)
اسفناج: ۵۰۰گرم
پیاز: یک عدد درشت
آلو خورشی: ۱۰عدد
آرد: یک قاشق غذاخوری سر خالی
شکر و آبلیمو
زردچوبه و نمک و فلفل
طرز تهیه خورش آلو اسفناج
۱- اول پیاز را بهصورت ریز خرد میکنیم و در مقدار کمی روغن تفت میدهیم. بعد گوشتها را اضافه میکنیم. صبر میکنیم تا گوشت کمی طلایی شود و به همراه پیاز طعم بگیرد.
۲- حالا آرد را اضافه میکنیم تا بوی خامی آن برود. زردچوبه را هم اضافه میکنیم. در آخر آب را روی مواد میریزیم.
۳- گوشت که نیمپز شد آلو و اسفناج را اضافه میکنیم و با حرارت کم میگذاریم تا خورش بپزد و جا بیفتد.
۴- در آخر نمک و فلفل را به میزان طعم مورد نظر در غذا میریزیم.
۵- شما میتوانید اسفناج را کمی تفت بدهید و بعد به خورش اضافه کنید.
۶- طعم این خورش باید ملس باشد که با اندازهگیری میزان شکر و آبلیمو به میل خودتان آن را تنظیم کنید.
نکاتی در تهیه خورش آلو اسفناج
۱- اگر گوشت قرمز را دوست ندارید یا مشکل فشار خون دارید. می توانید از گوشت سفید مثل مرغ و یا بوقلمون استفاده کنید. فقط کافی است به جای گوشت گوسفند از ۵۰۰ تا ۷۰۰ گرم گوشت مرغ یا بوقلمون استفاده کنید و سایر مراحل که در بالا گفته شد را دنبال کنید.
۲- در مناطق شمالی کشور به خصوص گیلان در تهیه خورش آلو اسفناج از رب انار و گردو سابیده شده استفاده میکنند.
۳- استفاده از رب انار در این غذا سلیقهای است ولی پیشنهاد میشود حتما از گردو استفاده کنید. گردو به علت طبع گرمی که دارد، انتخاب مناسبی برای متعادل کردن طبع خنک این خورش است.
۴- اگر رژیم غذایی شما گیاهخواری است، میتوانید در تهیه خورش آلو اسفناج، از گوشت استفاده نکنید و از همان مواد اولیه و روش تهیه استفاده کنید و فقط گوشت را حذف کنید.
۵- برای افزودن عطر و طعم بینظیر به خورش آلو اسفناج، میتوانید یک قاشق غذاخوری زعفران دم کرده در انتهای آماده شدن خورشت، به قابلمه اضافه کنید.
فوت و فن پخت آلو اسفناج
۱- آلوها را از چند ساعت قبل بشویید و نیمساعت خیس کنید.
۲- آرد را برای این اضافه میکنیم که خورش آبکی نباشد و غلیظ بشود.
۳- برای جا افتادن این خورش باید کمی بیشتر از خورشهای دیگر صبر داشته باشید.
خواص اسفناج
۱- سرشار از ویتامینهای B۲،B۱، A وC است. حاوی املاح کلسیم، سدیم، پتاسیم، ید، مس، ارسنیک و منیزیم است و بهعلت داشتن منیزیم جلوی پیشرفت سرطان را میگیرد.
۲- برای خانمهای باردار و افراد کمخون مفید است.
۳- محرک کلیهها بوده، کار و فعالیت آنها را زیاد میکند.
۴- اشتهای اطفال را زیاد میکند.
۵- ملین و زودهضم است و مثل سایر سبزیها تولید نفخ نمیکند.
۶- اسفناج ۲ برابر دیگر سبزیجات فیبر دارد. یک پیمانه اسفناج حدود ۲۰درصد فیبر دارد که مانع یبوست است و به هضم غذا کمک میکند.
۷- فیبر موجود در این سبزی، قند خون را پایین نگه میدارد و با ایجاد حس سیری میتواند مانع از پرخوری شود.
۸- برای فشار خون مفید است.
۹- سیستم ایمنی بدن را بهبود میبخشد.
۱۰- طراوت پوست را حفظ میکندو ساز و کار کلسیم در بدن را تنظیم میکند.
۱۱- از سیستم عصبی حفاظت میکند و منبع خوبی از اسیدهای چرب امگا ۳ است.