همشهری آنلاین: آش بلغور شیر از غذا‌های سنتی استان خراسان محسوب می‌شود.

مواد لازم برای تهیه ترخینه آش ( بلغور شیر خشک):

بلغور گندم دانه ریز

شیر

زردچوبه

زیره: (اختیاری)

روش تهیه بلغور شیر خشک:

ابتدا بلغور شسته شده را با شیر مخلوط می‌کنیم. به اندازه‌ای شیر اضافه می‌کنیم که مخلوط غلیظ باشد و شیر اضافی نداشته باشد.

سپس زردچوبه را اضافه کرده و روی حرارت ملایم قرار می‌دهیم تا بلغور بپزد و شیر کاملاً جذب آن شود.

مواد را تکه تکه از هم جدا می‌کنیم و در برابر آفتاب یا روی بخاری می‌گذاریم تا کاملا خشک شود.

سپس با استفاده از خرد‌کن آنها را کاملاً خرد کرده و روی پارچه پهن می‌کنیم تا رطوبتش گرفته شده و کاملاً خشک شوند و در صورت تمایل در این مرحله می‌توان مقداری زیره نکوبیده به آن اضافه کرد.

این نوع ترخینه ( بلغور شیر خشک شده ) را می‌توان تا چند ماه در یخچال ( در ظرف در بسته ) نگهداری کرد.

نکته

: برای تهیه این ترخینه حتماً از بلغور دانه ریز استفاده کنید!

مواد لازم برای آش بلغور شیر:

بلغور شیر خشک: 2 پیمانه

گوشت چرخ شده: 100 گرم

پیاز: يك عدد

شلغم: 2 عدد (اختیاری)

روش تهیه:

پیاز را خرد کرده و در روغن تفت می‌دهیم. گوشت را اضافه کرده کمی که تفت خورد، آب سرد و بلغور شیر را اضافه می‌کنیم (نیازی به ادویه ندارد)

در صورت تمایل می‌توانید در این مرحله کمی شیر را نیز همراه آب، به آش اضافه کنید.

در صورت تمایل شلغم‌ها را شسته و پوست گرفته و به تکه‌های درشت تقسیم کرده و به آش اضافه می‌کنیم.

بلغور شير خشك شده

بيتوته