یک متخصص تغذیه با تأکید بر لزوم توجه والدین نسبت به تغذیه فرزندانشان در مدرسه گفت: مصرف نان لواش به دلیل نداشتن هیچگونه ویتامین و ایجاد چاقی، برای دانش آموزان توصیه نمیشود.
دکتر مرتضی صفوی در خصوص اهمیت برنامه غذایی در دانشآموزان اظهار داشت: بیشترین رشد جسمی و ذهنی دانشآموزان در دوران مدرسه شکل گرفته و بهطور کلی میتوان گفت 90 درصد رشد مغزی و 70 درصد رشد قدی دانشآموزان در طی این دوران انجام میگیرد. وی افزود: برای تداوم رشد دانشآموزان، تضمین سلامتی و تحرک و شادابی آنها لازم است، تغذیه این قشر از جامعه مورد توجه قرار گیرد. بر همین اساس باید به گروههای غذایی اصلی در میان دانشآموزان توجه داشت.
این متخصص تغذیه ادامه داد: نان و غلات، گوشت، تخممرغ، حبوبات و مغزها، شیر، لبنیات، میوه و سبزیها در گروههای غذایی اصلی دانشآموزان حائز اهمیت است و یک گروه متفرقه شامل قند و چربی که چندان مورد تأکید نیست، نیز مورد توجه قرار دارد.
صفوی در رابطه با گروه غذایی نان و غلات بیان داشت: مصرف انواع نانهای مختلف همچون سنگک، تافتون و بربری بهویژه از نوع سبوسدار برای دانشآموزان توصیه میشود. همچنین نان لواش سبوس ندارد و خوردن آن همچون مصرف شکر و قند بوده و فرد را دچار چاقی میکند؛ ویتامینهای آن نیز صفر است، بنابراین مصرف آن برای دانشآموزان توصیه نمیشود.
وی افزود: والدین از نانهای بدون جوششیرین برای فرزندان دانشآموز خود استفاده کنند. صفوی با اشاره به اینکه برنج، ماکارونی، رشته، جو و ذرت در گروه نان و غلات جای دارند، افزود: روزانه دانشآموزان 6 تا 11 سهم از گروههای نان و غلات را لازم دارند.
به گفته این متخصص تغذیه 30 گرم نان سنگک، یک کف دست نان بربری و یک کفگیر برنج، هرکدام یک واحد یا سهم از گروه نان و غلات بهشمار میرود.
صفوی ادامه داد: انواع غلات بوداده مثل ذرت بوداده نیز ارزش غذایی مناسبی برای میانوعده دانشآموزان دارد، بنابراین مصرف آن برای آنها بهصورت روزانه توصیه میشود.