تحقیقات زیادی رابطه بین مصرف برخی غذاها و احتمال ابتلا به افسردگی را ثابت کردهاند:
- کربوهیدراتهای تصفیه شده:
محققان دانشگاه کلمبیا تصمیم گرفتند به این نکته بپردازند که اضافه کردن کربوهیدراتهای تصفیه شده به رژیم غذایی با افسردگی ارتباط دارد یا نه. نتایج تحقیقات آنها که در طرح بهداشت زنان و بر روی 70 هزار زن انجام شد، نشان داد که قند خون بالاتر ناشی از غلات تصفیه شده خطر ابتلا به افسردگی را افزایش میدهد. این مطالعه که در مجله آمریکایی تغذیه بالینی به چاپ رسیده، همچنین حاکی از آن است که این روند میتواند معکوس هم باشد به طوری که رژیم غذایی سرشار از غلات کامل خطر ابتلا به افسردگی را در زنان کاهش میدهد.
- شکر:
رژیم غذایی سرشار از قند همچنین میتواند التهاب را در سراسر بدن و از جمله مغز بالا ببرد و محققان دریافتند که التهاب مغز در بیماران مبتلا به افسردگی 30 درصد بالاتر است. در مقابل مطالعات نشان دادهاند که در بیماران با التهاب خفیف مغز که دارو برای درمان بیماریهای خود ایمنی یا التهابی دریافت میکنند، علائم افسردگی کاهش مییابد. به گفته محققا از آنجا که شکر ریشه در التهاب مزمن دارد، خوردن غذاهای فاقد شکر در کاهش التهاب و بهبود خلق و خو موثر است.
- شیرین کنندههای مصنوعی:
محققان دانشگاه نورث وسترن اوهایو با بررسی اثر آسپارتام که یک شیرین کننده مصنوعی است، در افراد با سابقه افسردگی متوجه شدند که مصرف این شیرین کنندهها با شدید شدن علائم افسردگی ارتباط دارد به طوری که خیلی از بیماران حتی افکار خودکشی داشتند. آسپارتام اثرات کاهش سروتونین (هورمون شاد بودن) را در مغز دارد.
- چربیهای ترانس:
همانطور که مصرف روغن زیتون میتواند خطر برخی بیماریها از جمله بیماریهای قلبی و افسردگی را کاهش دهد، مصرف چربیهای ترانس میتواند منجر به گرفتگی عروق شده و افسردگی را تا 48 درصد افزایش دهد و این مطالعه در مجله PLOS ONEمنتشر شده است.
- غذاهای فرآوری شده:
پژوهشگران انگلیسی اعلام کردهاند که کسانی که از مواد غذایی پردازش شده استفاده میکنند، با افزایش خطر ابتلا به افسردگی مواجه هستند و همچنین سطوح بالای استرس را در آنها میتوان دید.
www.msn.com