به گزارش ايسنا، دکتر حسین رستگار در این باره گفت: در برخی نانواییها با هدف مشتریپسند کردن نان و اینکه آنرا سفیدتر، نرمتر و به اصطلاح ورآمدهتر عرضه کنند، از جوهر قند یا بلانکت استفاده میکنند. این درحالیست که این ماده بشدت مضر سلامت است؛ چراکه جوهر قند پس از ورود به بدن میتواند موجبات تخریب پرزها و آنتی اکسیدان دستگاه گوارشی را فراهم آورد.
وی افزود: در صورت مصرف این ماده، مصرف کننده دچار سوءهاضمه و زخمهای گوارشی میشود و علاوه بر آن در کنار عوامل دیگر، ریسک ابتلا به سرطان دستگاه گوارشی نیز افزایش مییابد.
بنابر اعلام روابط عمومی سازمان غذا و دارو، وی با اشاره به توسعه کارخانههای تولید نانهای صنعتی به عنوان مراکز تحت نظارت سازمان غذا و دارو که دارای صلاحیتهای ضابطهمند هستند، افزود: در راستای طرح بررسی نانواییهای کشور و سنجش میزان جوهر قند آنها، تصمیمات نظارتی جدیتر اخذ شده است. بنابراین امیدواریم با اختیارات بیشتری که بدست میآوریم بتوانیم نظارتهای دقیقتری بر آنها داشته باشیم.
رستگار در پایان با تاکید بر اینکه در معاونتهای بهداشتی با گواهیهای سلامتی که برای نانواها صادر میشود و نیز اقداماتی که اصناف مرتبط در زمینههای نظارتی انجام میدهند، گامهای مناسبی در این زمینه برداشته شده است، خاطر نشان کرد: از آنجا که نانواییهای سنتی از تعدد و حجم بالایی حتی در نقاط دور افتاده برخوردارند، نیاز به نظارتها بمراتب بیشتر نبست به آنچه تاکنون بوده، است.
نظر شما