به گزارش خبرنگار ايسنا، دکتر زهرا عبدالهی در سمینار سبک زندگی سالم که به مناسبت روز جهانی غذا در دانشکده علوم پزشکی ساوه برگزار شد، بر لزوم برخورداری جامعه از الگوی تغذیهای سالم جهت دستیابی به زندگی سالم تأکید کرد.
وی با اشاره به نقش تغذیه در پیشگیری از بیماریها اظهار کرد: حدود 80 درصد بیماریهای قلبی عروقی، 90 درصد دیابت نوع دو، 30 درصد سرطانها از طریق رژیم غذایی صحیح قابل پیشگیری هستند.
عبدالهی با اشاره به اینکه براساس مطالعات انجام شده مصرف چربی و نمک ارتباط مستقیمی با بیماریهای قلبی، عروقی، سرطان و بیماریهای معده دارد، افزود: در الگوی مصرف غذایی صحیح باید از مصرف قندها، چربیها، روغن و نمک خودداری شود.
مدیرکل بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت : میزان مصرف روغن بصورت روزانه در کشور ما 46 گرم است که حد استاندارد آن 35 گرم عنوان شده و میزان مصرف قندو شکر 66 گرم در روز است که بر اساس استاندارد باید حدود 40 گرم مصرف شود، همچنین شیر و لبنیات نیز در کشور ما کمتر از حد معمول مصرف میشود.
وی تصریح کرد: برای کاهش آمار مرگ و میرهای ناشی از اضافه وزن بر اثر مصرف بیش از اندازه نمک و چربیها باید مصرف سبزیجات، میوه، لبنیات و حبوبات همواره در هرم غذایی مورد توجه باشد.
به گفته وی در حالیکه یک فرد برای حفظ سلامتی خود باید روزانه 400 گرم میوه و سبزی مصرف کند اما، متاسفانه تنها 12 درصد مردم کشورمان این میزان میوه و سبزی را مصرف میکنند که این زنگ خطری برای سلامت افراد بشمار میآید.
وی با بیان اینکه مصرف نمک در ایران بیش از دو برابر مقدار مجاز است، افزود: نمک مهمترین عامل ازدیاد فشار خون است و استفاده از نمکدان در سفره یک رفتار غذایی ناصحیح است که متاسفانه حدود 80 درصد مردم کشور ما به آن عادت دارند.
عبدالهی با ابراز نگرانی از مصرف بالای نمک در کشورمان افزود: بر اساس مطالعات 54 درصد میزان نمک دریافتی افراد در هنگام طبخ و سرو غذا در کنار سفره و با استفاده از نمکدان است و بهترین کار برای کاهش میزان مصرف نمک، فرهنگسازی برای برداشتن نمکدان از سفره است .
وی با بیان اینکه سالانه بیش از 32 میلیارد ریال برای درمان شکستگیهای قابل انتساب به پوکی استخوان در کشور هزینه میشود، که نتیجه کمبود کلسیم در بدن است، افزود: کلسیم در تنظیم فشار خون نقش موثری دارد و مهمترین منابع آن منابع حیوانی مثل شیر و لبنیات کمچرب هستند که باید روزانه 2 تا سه واحد از این گروه در رژیم غذایی استفاده شود.
مدیرکل بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت به کمبود ویتامین D در بین کودکان و زنان باردار نیز اشاره کرد و افزود: براساس مطالعات انجام شده در سال 91، 86 درصد زنان باردار، 76 درصد نوجوانان و 61 درصد کودکان دچار کمبود ویتامین D هستند.
به گفته وی کمبود این ویتامین خطر بیماریهای غیرواگیر نظیر آلرژی،آسم، ام اس و غیره را افزایش میدهد و مطالعات نشان داده است که با مکمل یاری میتوان این کمبود را جبران کرد.
مدیرکل بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت افزود: یکی از برنامههایی که وزارت بهداشت و درمان امسال پیگیری میکند مسئله حذف تولید روغن جامد و نیمه جامد در کشور است و تا پایان سال 95 بطور کلی تولید روغن نیمه جامد در کشور متوقف خواهد شد.