اسفند فرا رسیده است. ماه خانه تکانی و تلاش و خرید و آماده شدن برای سال نو. حالا در این شلوغی و کار، خیلی از افراد خورد و خوراکشان را نیز فراموش میکنند. یعنی آن قدر غرق کارهای مختلف میشوند که یادشان میرود به تغذیهشان اهمیت بدهند. به خصوص در ماهی که نیاز به انرژی مضاعفی دارند.
- هویج
هویج یکی از سبزیجات مفید و سرشار از ویتامین A است که میتوانید به صورت خام، رنده شده، آب پز، آب میوه، پوره، داخل سوپ و به صورت خورشت هویج میل کنید. یادتان باشد که این مادهی غذایی به خوش آب و رنگ شدن پوستتان نیز کمک میکند.
- انواع کلم ها
بروکلی، بروکسل، کلم برگ، کلم قرمز و غیره به صورت پخته شده و یا خام داخل سالاد و به همراه گوشت قرمز، ماهی و غیره فوقالعاده مفید خواهد بود. یادتان باشد که کلمها سرشار از ویتامین C و اسیدفولیک هستند و انرژی زیادی به شما میدهند.
- کدو حلوایی
تا فصل کدو حلوایی به پایان نرسیده از آن ها بهره ببرید. این مواد غذایی سرشار از آنتی اکسیدانها و به خصوص بتاکاروتن است و مانند هم خانوادههای نارنجی خود برای بدن لازم و ضروری هستند.
- آندیو یا کاسنی فرنگی
آندیو یا همان کاسنی فرنگی یکی از سبزیجاتی است که در مناطق شمالی فرانسه و در تاریکی محض کشت میشود. آندیو که کاسنی سالادی نیز نامیده میشود طعم اندکی تلخ دارد و در سالاد یا به صورت پخته و آب پز قابل استفاده است. این گیاه خوراکی سرشار از مواد معدنی بوده و برای کبد و تصفیه خون مفید است.
- تره فرنگی
از تره فرنگی سوپ تهیه کنید و از فواید آن بهرهمند شوید. البته غذاها و خورشهای دیگری نیز میتوانید از آن تهیه کنید. آنچه مهم است بدانید این است که تره فرنگی سرشار از فیبرها و ویتامین C و E است.
- آناناس
آناناس شیرین و در عین حال کم کالری است. بنابراین اگر نگران تناسب اندامتان نیز هستید میتوانید با خیال راحت از این میوه استفاده کنید. توصیه میکنیم آناناس را به صورت طبیعی میل کنید. از این میوه میتوانید در تهیهی غذاهای ترش و شیرین و انواع سالادها بهره ببرید. آناناس سرشار از ویتامین C بوده و تقویت کنندهی سیستم ایمنی بدن است.
- آووکادو
آووکادو سرشار از چربیهای خوب مانند اسید اولئیک و اسیدهای چرب ضروری است. البته این میوه جزو میوههای پرکالری حساب میشود و زیاده روی در آن کالری زیادی به بدن میرساند. بهتر است از آووکادوهای رسیده در سالاد میوه یا به صورت پوره در کنار غذاهایتان استفاده کنید. میتوانید بعد از بریدن آووکادو کمی آب لیموترش به آن بزنید تا از اکسید و خراب شدن گوشت آن جلوگیری شود. آووکادو سرشار از مواد معدنی و ویتامینهای A،B،C و E است. بنابراین حیف است که در این روزهای پرتلاش از این میوه غافل شوید.
- موز
موز، میوهای همه فصل شده است و بعد از سیب یکی از پرمصرفترینها محسوب میشود. موز سرشار از کربوهیدراتها، فیبرها و ویتامینها است. اگر سخت مشغول خانه تکانی هستید و یا ورزش می کنید حتماً موز را در سبد میوهتان داشته باشید.
- کرفس ریشه ای یا سلریاک
خیلی از مردم آشنایی چندانی با سلریاک یا همان کرفس ریشه ای ندارند. غافل از اینکه این ریشه ی مغذی سرشار از فیبرها، ویتامین های K و B6 و همچنین مواد معدنی متعددی مانند پتاسیم، فسفر و منگنز است. می توانید این سبزی را به صورت بخارپز یا روش های دیگر آماده و میل کنید.
- نارنگی
خوبی نارنگی مانند موز در این است که مصرف آن ساده بوده و البته خوشمزه نیز هست. این میوه به راحتی پوست کنده میشود و هستهی کمی نیز دارد. در واقع یکی از پرمصرفترینهای زمستان محسوب میشود. بهتر است در سالاد میوه، یا به صورت دسر، آبمیوه و یا در سسهای ترش و شیرین مصرف شود. نارنگی یکی از منابع ویتامین C، مواد معدنی و دیگر ویتامینها محسوب میشود.
- خرما
خرما برای روزهای سرد سال بسیار مناسب است. میتوانید آن را با چای یا شیر میل کنید. این میوه ی خشک سرشار از فیبر، پتاسیم و قندهای طبیعی است. بنابراین انرژی زیادی به شما میدهد. پس در حین رفت و روب دست از کار بکشید و یک عدد خرما میل کنید.
- انار
انار سرشار از آنتی اکسیدانهاست که برای تصفیه خون، کاهش کلسترول، بهبود وضعیت معده و غیره بسیار مفید است. یادتان باشد که بیشترین میزان آنتیاکسیدانهای آن در دانههایش قرار دارد. این میوه همچنین برای افزایش میل جنسی بسیار مفید است.
- کیوی
کیوی با طعمی کمی ترش انرژی و قدرت زیادی به شما خواهد داد. چون سرشار از ویتامین C است. هر یک عدد کیوی حدود 80 میلیگرم ویتامین C به بدن میرساند که معادل نیاز روزانهی بدن است. فرقی نمیکند که این میوه را برای صبحانه میل کنید یا به صورت میان وعده و دسر. با مصرف آن عملکرد رودههایتان بهتر خواهد شد. چون سرشار از فیبر است. میزان پتاسیم این میوه نیز چشمگیر است بنابراین بهتر است آن را در برنامه ی روزانهتان بگنجانید.
- پرتقال خونی
رنگ قرمز گوشت این پرتقال و میزان قند بالای آن از مشخصات بارز پرتقال خونی است. این نوع پرتقال نیز حاوی میزان قابل توجهی ویتامین C و آنتی اکسیدانها است و انرژی و نشاط بدن را افزایش میدهد.
- گریپ فروت
گریپ فروت جای خود را در بازار میوه و تره بار باز کرده است. معمولاً این میوه در سالاد یا میوهی کامل و یا به صورت آب میوه مصرف میشود. طعم کمی تلخ آن با افزودن اندکی شکر بهتر میشود. در هر حال گریب فروت را منبع ویتامینهای A و C بدانید و از خواص آن استفاده کنید.
- سیب
شاید اگر سیب نبود سرنوشت بشر نیز جور دیگری رقم میخورد. هر چه هست سیب یکی از پرمصرفترینهای دنیاست. البته این میوه انواع متنوعی دارد و به صورت آب میوه، کمپوت، مربا و یا در ترکیب برخی غذاها استفاده میشود. سیب سرشار از انواع مواد معدنی و ویتامینها است که به ویژه در پوست آن قرار دارند. اما حواستان باشد که سیب یکی از میوههایی است که بیشترین تماس را با انواع آفت کش ها دارد. بنابراین لازم است که قبل از مصرف پوست آن را به خوبی شستشو دهید و یا اینکه از انواع ارگانیک آن استفاده کنید.
- ماهی خال مخالی
در این شلوغیهای آخر سال مصرف ماهی را از یاد نبرید. انواع ماهیها را استفاده کنید. معمولاً این ماهی به صورت کنسروی یا دودی مصرف میشود. ماهی خال مخال سرشار از پروتئین و چربیهای مفید است. توصیه میکنیم از انواع دیگر ماهیها غافل نشوید و هر هفته حداقل دو مرتبه از آنها استفاده کنید.
منبع: تبيان