مریم شیرمستی در گفت و گو با خبرنگار ايسنا، اظهار کرد: پنیر حالت فشردهتری نسبت به سایر لبنیات از جمله شیر و ماست دارد و از همین رو حجم کلسیم در آن بسیار بالا است.
وی ادامه داد: با خوردن پنیر، مقدار زیادی کلسیم وارد بدن میشود که تعادل کلسیم بدن را بر هم میزند.
این کارشناس تغذیه با اشاره به نسبت طلایی که در بدن همواره باید بین کلسیم و فسفر برقرار باشد، خاطرنشان کرد: وقتی که کلسیم خون با خوردن پنیر زیاد شود، بدن برای نگه داشتن این نسبت از مغز که منبع فسفر است برداشت میکند و همین امر باعث کاهش فسفر مغز میشود، در حالیکه فسفر برای عملکرد مغز ضروری است.
به گفته شیرمستی، اینکه در گذشته گفته میشد پنیر عملکرد حافظه و سلولهای مغز را کاهش میدهد و به عبارتی فرد را خنگ میکند، تقریبا صحت دارد.
وی خاطرنشان کرد: از سوی دیگر گردو منبع غنی فسفر است و از همین رو میتواند هنگام استفاده با پنیر، تعادل کلسیم و فسفر را در بدن حفظ کند.
این کارشناس تغذیه گفت: البته زیادهروی در مصرف گردو به تنهایی هم میتواند این تعادل را برهم بزند و از همین رو از قدیم هم گفته شده پنیر و گردو هر دو درد هستند و با هم درمان.
شیرمستی تصریح کرد: استفاده از گردو به تنهایی هم میتواند باعث برداشت کلسیم از استخوانها برای حفظ تعادل کلسیم و فسفر شود و پوکی استخوان را در پی داشته باشد.
وی عنوان کرد: بادام هم کمی خواص گردو را دارد، اما مصرف گردو همراه با پنیر بیشتر توصیه میشود.
به گفته این کارشناس تغذیه، حتی در طب سنتی هم اشاره شده مصرف نان و پنیر و گردو برای شام میتواند خواب راحت را همراه داشته باشد.