به گزارش خبرنگار مهر، مطالعات محققان دانشگاه تکزاس نشان میدهد عملکرد شناختی و قابلیتهای مغز افرادی که برنامه فشردهای دارند، بیشتر است و برنامه فشرده روزانه یکی از فاکتورهای سلامت مغز است.
به گفته محققان، افراد پرمشغله در تستهای مربوط به حافظه، پردازش اطلاعات و استدلال بهتر عمل میکنند. اما یافتههای این مطالعه اثبات نمیکند که پرمشغله بودن موجب باهوشتر شدن فرد میشود.
تحقیقات قبلی نشان داده بود افراد مسنی که فعالیت بیشتری از لحاظ ذهنی، فیزیکی یا اجتماعی دارند، از عملکرد بهتر فکری هم برخوردار هستند و کمتر در معرض ریسک دمانس یا زوال عقل قرار دارند.
دکتر سارا فستینی، سرپرست تیم تحقیق، در این باره میگوید: «در این مطالعه به مشغله ذهنی مفید اشاره شده و اکیدا توصیه میشود که مشغله توام با استرس و تنش روحی، اثرات مخربی بر حافظه و عملکرد مغز دارد.»
محققان توصیه میکنند با برنامهریزی دقیق میتوان چند کار را به طور همزمان مدیریت کرد. مشغلههای مثبت شامل پرداختن به امور الهامبخش و مفیدی است که با انگیزه انجام میشود و برای بدن و مغز مفید است.
در این مطالعه، ۳۳۰ مرد و زن در رده سنی ۵۰ تا ۸۹ سال از لحاظ میزان پرمشغله بودن رده بندی شدند. همچنین از این شرکتکنندگان، تستهای اندازه گیری کننده حافظه، سرعت پردازش اطلاعات، استدلال و دایره لغت به عمل آمد.
در مجموع در این مطالعه مشخص شد هرچقدر افراد در زندگی روزمره پرمشغلهتر باشند، در تستها عملکرد بهتری داشتند، مخصوصاً زمانی که از آنها خواسته میشد تا یک واقعه خاص در گذشته را به خاطر آورند.
محققان به افراد و به ویژه افراد میانسال و سالمند توصیه میکنند که برای داشتن ذهن قوی، همواره فعال بمانند و به انجام فعالیتهایي بپردازند که سبب نرمش ذهن میشود. یکی دیگر از مزیتهای فعالیت ذهنی، پیشگیری از افسردگی است.