به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر فیروزه حسینی اصفهانی در برنامه نبض شبکه خبر، به موضوع روزهداری و تفاوت آن با رژیم غذایی اشاره کرد و افزود: در روزهداری سلامت معنوی بسیار مهم است و برای رسیدن به این بعد از سلامتی باید مسائل تغذیهای هم رعایت شود که در سلامت روزهداران تاثیرگذار است.
وی ادامه داد: روزهداران همانند روزهای عادی سال باید از همه گروههای غذایی به شکل مناسب و کافی و در جای خود استفاده کنند تا از فواید جسمی روزهداری بهره کافی ببرند.
حسینی اصفهانی گفت: ۵ گروه غذایی اصلی باید در وعدههای افطار و سحر مانند روزهای عادی سال مورد توجه قرار گیرد که عبارتند از: نان و غلات، سبزیجات، شیر، حبوبات و چربیها که متناسب با گروههای سنی متفاوت است.
این متخصص تغذیه با اشاره به نوشیدنیهای وعده افطار افزود: در وعده افطار از نوشیدنیهای مناسبی همچون شیر و چای ولرم استفاده کنند و در این وعده از خرما، گردو و نان و پنیر بهره ببرند و در مقابل این روش صحیح نباید از آب سرد استفاده کنند که منجر به ناراحتی معده و دستگاه گوارشی میشود.
وی ادامه داد: بسیاری بر این باورند که بدن به آب نیاز دارد و متاسفانه بر همین اساس در وعده افطار و سحر بسیار آب مینوشند که باید به آنها بگویم ۸ لیوان آب مورد نیاز بدن را باید بین وعده افطار تا سحر بنوشند و این نوشیدن آب باید به صورت تدریجی باشد نه یکباره.
این متخصص تغذیه در مورد رفتارهای صحیح در وعده سحری افزود: به روزهداران توصیه میکنیم در وعده سحر از غذاهای کم چرب، کم نمک و غذای با گوشت کمتر استفاده کنند، زیرا این غذاها باعث ایجاد تشنگی در طول روز میشوند.
وی ادامه داد: استفاده از سالاد با کاهو و میوهها بین وعده افطار و سحر هم به روزهداران توصیه میشود زیرا اینها آب را در خود نگه میدارند و میتوانند تشنگی افراد روزهدار را در طول روز کاهش دهند.
این متخصص تغذیه گفت: مصرف غذاهای چرب و سنگین مانند آش و حلیم که چربی زیادی دارند باعث افزایش وزن میشوند و بهتر است در وعده شام از غذاهاي سبك و كم حجم استفاده شود.