همشهری آنلاین: مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، گفت: باید از مصرف غذاهای پر چرب و پرکالری در وعده سحر خودداری کرد تا در طول روز احساس گرسنگی نکنید.

توصیه‌های غذایی به روزه‌داران

دکتر زهرا عبدالهی در گفتگو با خبرنگار مهر، به موضوع تغذیه در مام مبارک رمضان اشاره کرد و افزود: مطالعات متعدد نقش موثر روزه‌داری را در بهبود بیماری‌های مختلف نشان داده‌اند. در اغلــب بیماریهایی که عادات غلط غذایی، چاقی و افزایش وزن در بروز آنها دخالت دارند روزه‌داری مفید است.

وی با اشاره به اینکه مطالعات نشان داده است روزه گرفتن برای مبتلایان به چربی خون بالا بسیار مفید است و میزان چربی‌های نامطلوب موجود در خون را تنظیم می‌کند و موجب افزایش میزان چربی‌های مفید خون می‌شود افزود:خیلی‌ها فکر می‌کنند هنگام سحر باید غذاهای پرچربی و پرکالری بخورند که در طول روز احساس گرسنگی نکنند در حالی که باید توجه داشت مصرف موادغذایی پرچرب بخصوص در هوای گرم موجب تشنگی شدید و کم آبی بدن می‌شود.

عبدالهی توصیه کرد: در وعده سحری از مواد غذایی پر فیبر مثل میوه‌ها وسبزی‌ها استفاده کنید که منبع سرشاری از فیبر هستند.

موادغذایی پرفبیر آب زیادی درخود جذب می‌کنند وبدن می‌تواند آن را به آهستگی جذب کند و احساس تشنگی دیرتر سراغمان آید.

همچنین مصرف آب به مقدارزیاد در وعده سحری و مخصوصا بین غذا توصیه نمی‌شود چون موجب رقیق شدن شیره معده وآنریمهای گوارشی شده و روند هضم غذا مختل می‌شود.

وی ادامه داد: از نوشیدن بیش از اندازه چای در وعده سحری اجتناب نمایید چون چای باعث افزایش دفع ادرار و از دست رفتن نمک‌های معدنی که بدن شما در طول روز به آن احتیاج دارد می‌شود. برخلاف تصور برخی افراد، روزه بدون سحری نه تنها موجب کاهش وزن نمی‌شود بلکه بدلیل افت شدید قند خون در طی روز موجب می‌شود تا شخص روزه‌دار در زمان افطار تمایل بیشتری برای خوردن غذاهای شیرین و چرب پیدا کند و همین موضوع در نهایت منجر به اضافه وزن و چاقی می‌شود.

عبدالهی خاطر نشان کرد: مصرف مواد غذایی شیرین در وعده سحری توصیه نمی‌شود. مصرف مواد غذایی شیرین با تحریک انسولین موجب ورود قند خون به داخل سلول‌ها و در نتیجه کاهش قند خون می‌شوند. به این ترتیب مصرف مـــواد غـــذایی شیرین و حاوی قندهای ساده در وعده سحری موجب می‌شود شخص زودتر گرسنه شود. از آنجا که میوه‌ها نیز حاوی قندهای ساده هستند توصیه می‌شود در وعده سحری کمتر مصرف شوند. انواع میوه را که حاوی ویتامین‌ها واملاح معدنی است و بسیار مفید برای سلامت بدن می‌باشد بهتر است در وعده افطار و یا در فاصله افطار تا سحر مصرف کرد.

کد خبر 371056

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تغذیه و آشپزی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha