به صورت خشکشده هم، ازجمله طعمدهندههای بسیاری از انواع سسها، ماستهای معمولی، ماستهای مخلوط مانند برانی و نوشیدنیهای صنعتی مانند دوغ به شمار میآید.
در ضمن تفتداده آن در روغن نیز یکی از ملزومات غذاهایی مانند انواع آشها، بعضی خورشها و خوراکها مانند خورش کرفس، حلیم بادمجان، کشک بادمجان و مانند اینهاست.
علاوه بر اینها، از عصاره آن به عنوان طعمدهنده و خنککننده دهان در دهان شویهها، خمیر دندانها، آدامسها، آبنباتها و حتی بعضی شکلاتها و بسیاری از مواد خوراکی و غیرخوراکی استفاده میشود.
خواص درمانی
- مهمترین خاصیت درمانی نعنا، اثربخشی آن بر دردهای دستگاه گوارش شامل درد معده، روده، نفخ، دلپیچه، تهوع و اسهال است. برای این منظور کافی است 10 گرم از نعنا خشکشده را در یک لیتر آب دم کرده یا از عرق نعنا استفاده کنید.
- نعنا علاوه بر مورد فوق، اشتهابرانگیز و نشاطآور بوده و برای درمان سرماخوردگی، آنفلوآنزا، سرفه، ناراحتیهای روحی و عصبی، بواسیر، تپش قلب و سکسکه نیز مفید است.
- برای رفع سینه درد و سرفه، دمکرده نعنا را به صورت گرم بنوشید.
- با توجه به اینکه مصرف نعنا به مقدار زیاد سبب بالارفتن فشار خون میشود، خوردن مقدار زیادی از آن به افراد سالمند هرگز توصیه نمیشود.
- اگر در اثر سرماخوردگی بینیتان گرفته است، چند برگ نعنا را در آب درحال جوش بریزید و بخور دهید.
- علاوه بر خود نعنا، روغن آن نیز برای درمان زخمها، سوختگیها و به طور کلی جراحات و همچنین به عنوان مرهم و جلوگیریکننده از ایجاد عفونت مفید است.