شنبه ۲۴ آذر ۱۳۸۶ - ۱۶:۰۶
۰ نفر

آویشن گیاهی کوهستانی و معطر است که تنوع زیادی دارد

این گیاه دارای طبیعتی گرم و خشک است و از آن معمولا به عنوان ادویه برای طعم‌دارکردن انواع غذاها مانند پیتزا، ماکارونی، لازانیا و بعضی خوراک‌ها استفاده می‌کنند.

این گیاه در کشور ما معمولا به صورت خشک شده و پودر مورد استفاده قرار می‌گیرد ولی در کشورهای دیگر علاوه بر پودر آن، نوع تازه‌اش را نیز در غذا مصرف می‌کنند زیرا آویشن تازه عطر و بوی بیشتری نسبت به نوع خشک آن دارد.

  خواص درمانی

- آویشن برای تقویت اعصاب، درمان افسردگی، خستگی و بی‌خوابی مفید بوده و همچنین نشاط‌آور است.

- آویشن خاصیت ضدمیکروبی، ضدقارچی و ضدانگلی دارد و این به جهت وجود ماده تیمون در آن است ولی باتوجه به  اینکه تیمون خاصیت سمی نیز دارد، در مصرف آویشن زیاده‌روی نکنید.

- مصرف آویشن به صورت جوشانده برای رفع تنگی نفس، برونشیت، سرفه، نفخ شکم، سوءهاضمه، آسم، سیاه‌سرفه، سرگیجه، سردرد و زکام توصیه می‌شود؛ برای این منظور 10 گرم آویشن را در یک لیتر آب ریخته و جوشانده آن را در طول روز میل کنید.

- اگر از درد مفاصل، نقرس، ورم مفاصل و درد سیاتیک در رنج هستید نیز آویشن بخورید.

- بعضی‌ها معتقدند مالیدن جوشانده آویشن روی سر از ریزش موی سر جلوگیری می‌کند.

 یک چهارم قاشق چای‌خوری پورد برگ آویشن خشک‌شده چه دارد؟

 

 

انرژی  پروتئین  هیدرات کربن چربی فیبر
0.8 کیلو کالری 0.04 0.02 0.01 0.01

 

کد خبر 39159

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تغذیه و آشپزی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز