زرشک درختچهای است با ساقههای خاردار که برگهای آن بیضی شکل و گلهای آن خوشهای و زرد رنگ است. شاخههای زرشک دارای تیغهای زیادی است و میوه این درخت، به شکل بیضی و قرمز رنگ و دارای طعم ترش است.
جالب است بدانید برخی افراد، این درختچه را بهخاطر ساقههای پرتیغش، در اطراف خانهاشان میکارند تا از ورود هرمیهمان ناخواندهای به خانه محافظت کند.
این درختچه را در برخی مناطق، مانند مناطق کشاورزی نمیکارند، چرا که باعث ایجاد آفتی به نام "زنگ ساقه گندم" میشود.
این گیاه، دارای خواص دارویی فراوانی است که بیش از 3000 سال پیش در طب سنتی چین از آن استفاده میشده است.
از جمله خواص دارویی این گیاه:
1 - در درمان اسهال و نوع حادتر آن، وبا، موثر است
[نکته بهداشتی روز: داروهایی که ممکن است اسهال ایجاد کنند]
2- برای درمان تب و کمخونی و مقابله با مالاریا و عفونتهای ریوی کاربرد دارد
[چطور خطر کمخونی را کاهش دهیم؟]
3 - آرامبخش قوی است
4 - فشارخون را کاهش میدهد [گیاهان فشارخون را درمان میکنند]
5 - محرک رحم است و به رشد صحیح طحال کمک میکند
6 - دارای مقادیر فراوانی ویتامین C است
7 - خاصیت ضدباکتری و ضد التهاب دارد
8 - سیستم هاضمه را تحریک میکند
9 - دردهای دستگاه گوارش را کاهش میدهد
10 - مرهم خوبی برای مشکلات کلیوی است
11 -غرغره دم کرده زرشک برای رفع ناراحتیهای دهان و گلو موثر است
توضیحات: مصرف زیاد زرشک، برای خانمهای باردار توصیه نمیشود.