به گزارش خبرنگار مهر، مطالعه ۷۶۶ فرد نوجوان سالم نشان داد کسانی که کمترین میزان ویتامین K۱ را مصرف کرده بودند، ۳.۳ بار بیشتر در معرض خطر بزرگ شدن ناسالم محفظه قلبشان قرار داشتند. ویتامین K۱ در سبزیجاتی نظیر اسفناج، کلم، کاهو و روغن زیتون یافت میشود.
طبق گزارش تیم تحقیق دانشکده پزشکی جورجیا به سرپرستی نورمن پولاک، در مجموع در حدود ۱۰ درصد نوجوانان مبتلا به «هیپرتروفی بطن چپ» بودند. هیپرتروفی به معنای بزرگ شدن بیش از حد یکی از اعضای بدن است.
تغییرات بطن چپ معمولا با عملکرد بسیار دشوار و بسیار طولانی در رساندن خون به بدن در بزرگسالی همراه است و در نتیجه فشارخون به طورمداوم در حال بالا رفتن است.
محققان معتقدند این اولین مطالعهای است که به بررسی ارتباط بین ویتامین K و ساختار و عملکرد قلب در افراد جوان میپردازد.
در حالیکه نیاز به تحقیقات بیشتری در این زمینه است، اما این یافتهها نشان میدهد اقدامات اولیه برای دریافت ویتامین K۱ کافی در افراد جوان میتواند رشد قلبی-عروقی را بهبود بخشیده و ریسک بیماریهای بعدی را کاهش دهد.
به گفته پولاک، «مطالعه ما نشان داد مصرف کمتر ویتامین K۱ در سنین ۱۴ تا ۱۸ سالگی با اندازه بزرگتر و ضخامت بیشتر دیواره بطن چپ مرتبط است و از این رو مقدار خون پمپاژ شده توسط قلب به شکل قابل توجهی کاهش مییابد.»
ویتامین K به خاطر نقش مهمش در لختگی خون و سلامت استخوانها معروف است. همچنین بر قلب و عروق هم تاثیر دارد. به عنوان مثال یک تاثیر منفی مصرف کم ویتامین K بر قلب میتواند کاهش فعالیت پروتئین Gla باشد؛ این پروتئین به پیشگیری از رسوب کلسیم بر دیوارههای عروق خونی کمک میکند.