به گزارش خبرنگار مهر، مطالعه جدید نشان میدهد در بین بیش از ۲۳۰۰ آمریکایی مبتلا به بیماری کلیوی، آنهایی که بیشترین مصرف نوشیدنیهای کافئیندار را داشتند ریسک مرگ زودهنگامشان تا ۲۴ درصد کاهش یافته بود.
میگول بیگوت ویرا، سرپرست تیم تحقیق از بیمارستان لیسبون پرتغال، در این باره میگوید: «مطالعه ما نشان میدهد تاثیر حفاظتی مصرف کافئین براساس میزان دوز مصرفی بر تمام علل مرگ و میر در بین بیماران مبتلا به بیماری مزمن کلیوی وجود دارد.»
وی در ادامه میافزاید: «مطالعه مشاهدهای ما اثبات نمیکند که کافئین موجب کاهش ریسک مرگ میشود، بلکه فقط احتمال وجود چنین تاثیر حفاظتی را نشان میدهد.»
به گفته محققان، هنوز دلایل نقش حفاظتی کافئین و میزان کافئین مصرفی مشخص نیست.
همچنین ویرا تاکید میکند که این یافتهها باید در آزمایش مقایسهای مصرف کافئین با عدم مصرف کافئین تکرار شود.
در این تحقیق محققان دریافتند افرادی که حداقل میزان مصرف کافئین را داشتند شاهد هیچ نوع کاهشی در ریسک مرگشان نبودند؛ اما افراد دارای بالاترین میزان مصرف کافئین با کاهش ۲۴ درصدی ریسک مرگ ناشی از بیماری کلیوی روبرو بودند.