به گزارش خبرنگار مهر، کافئین موجود در قهوه به چربیسوزی کمک کرده و موجب بهبود عملکرد ورزشکاران میشود.
محققان دانشگاه سائوپائولو برزیل توصیه میکنند نوشیدن قهوه قبل از ورزش موجب افزایش هوشیاری شده و امکان چربیسوزی بدن را برای عضلات اسانتر میکند و در نهایت احتمال کاهش وزن افزایش مییابد.
مطالعه جدید نشان میدهد نوشیدن بالغ بر ۴۰۰ میلیگرم کافئین یا ۴ فنجان قهوه، یک ساعت قبل از ورزش موجب بهبود عملکرد ورزشکاران میشود.
محققان برزیلی از گروهی متشکل از ۴۰ دوچرخهسوار جوان مرد در مورد مصرف تعداد فنجان قهوه، چای، کولا، نوشابه انرژیزا، و سایر نوشیدنیهای کافئیندار در روز یا هفته سوال کردند.
براساس میزان مصرف کافئین عادیشان، این افراد به سه گروه تقسیم شدند: گروه کافئین کم که به طورمیانگین یک فنجان یا کمتر قهوه یا سایر نوشیدنیهای کافئیندار در اکثر روزها مینوشیدند؛ گروه مصرف کننده کافئین متوسط که در حدود دو فنجان قهوه مینوشیدند؛ و گروه مصرف کننده کافئین زیاد که حدود سه فنجان یا بیشتر قهوه مینوشیدند.
از دوچرخه سواران خواسته شد تا در مجموعهای از تستهای سلامت و عملکرد شرکت کنند تا تاثیر کافئین بر ورزششان ارزیابی شود.
همچنین از آنها خواسته شد سه بار برای انجام آزمایش زمان به لابراتوار بیایند و در آنجا، تا جائی که امکان دارد سریع رکاب بزنند تا این که در حدود ۴۵۰ کالری بسوزانند. این مهارت حدود ۳۰ دقیقه برای هر دوچرخه سوار بطول میانجامید.
یک ساعت قبل از یک دفعه رکاب زدن، قرص کافئین ۴۰۰ میلیگرمی به دوچرخه سواران داده شد. یک ساعت قبل از یک بار دیگر رکاب زدن، قرصی با ظاهری مشابه که حاوی ژلاتین بود به عنوان دارونما به آنها داده شد. قبل از سومین دوچرخه زدن هم، هیچ قرصی به ورزشکاران داده نشد.
محققان دریافتند به طورمیانگین زمانی که دوچرخه سواران قرص کافئین واقعی دریافت کرده بودند ۳.۳ درصد سریعتر از افرادی که چنین قرصی را دریافت نکرده بودند رکاب زدند؛ زمانی که دارونما مصرف کرده بودند تنها ۲.۲ درصد سریعتر رکاب زدند.
محققان براین باورند قهوه میتواند از طریق جابجایی چربی از بافتهای چربی به سوزاندن چربی کمک کند. این عملکرد موجب تحریک سیستم عصبی شده و سیگنالهايی را به سلولهای چربی فرستاده که به تجزیه آنها منجر میشود. همچنین موجب افزایش هورمون اپی نفرین، یا آدرنالین، در خون میشود که با حرکت از بافت چربی، سیگنالهای تجزیه چربی را ارسال میکند و آنها را به شکل اسیدهای چرب آزاد در خون رها میکند.
البته این تیم تحقیق عنوان میکنند که تاثیرات کافئین تنها در مردان جوان و دارای تناسب اندام مشاهده شده است و در مورد تاثیر آن بر عملکرد زنان ورزشکار هنوز مشخص نیست.
نظر شما