تاریخ انتشار: ۲۳ آذر ۱۳۸۶ - ۲۰:۱۱

همشهری آنلاین: دانشمندان کره جنوبی گربه‌هایی را دودمان‌سازی (کلون‌سازی) کرده‌اند که هنگام قرارگیری در معرض پرتوهای ماورای بنفش با رنگ قرمز می‌درخشند.

به گزارش آسوشیتدپرس وزیر علوم و تکنولوژی کره جنوبی با اعلام این خبر افزود این دستاورد می‌تواند به ابداع درمان‌هایی برای بیماری‌های ژنتیکی انسانی کمک کند.

به گفته وزیر کره‌ای سه گربه "آنگورای ترکی" که در ماه‌های ژانویه و فوریه امسال از طریق کلون‌سازی ژنی با ژنی متولد شدند که باعث ایجاد یک پروتئین فلورسانس قرمز و درخشیدن این گربه‌ها در تاریکی می‌شود. یکی از این گربه‌ها در هنگام تولد مرد، اما دو گربه دیگر زنده ماندند.

وزیر علوم کره جنوبی مدعی شد که برای اولین بار است که گربه‌های با ژن‌هایی تغییریافته کلون‌سازی می‌شوند.

دانشمندان از دانشگاه ملی گیونگ‌‌سانگ و دانشگاه ملی سان‌چون سلول‌های پوستی یک گربه را برداشتند و ژن فلورسنت را درون آنها وارد کردند و سپس این سلول‌های تغییریافته را به درون تخمک‌ها پیوند زدند.

به گفته وزیر علوم کره جنوبی این تحول به معنای آن است که ژن‌های دیگر را هم می‌توان در روند کلون‌‌سازی به درون ژنوم گربه وارد کرد و به این ترتیب راه برای ایجاد گربه‌‌هایی دارای بیماری‌های ژنتیکی از جمله بیماری‌های انسانی باز می‌شود و به این ترتیب می‌توان در مورد درمان‌های جدید برای آنها به تحقیق پرداخت.

کونگ ایل-کئون استاد دامپزشکی ار دانشگاه ملی گیونگ‌‌سنگ در این باره گفت: "گربه‌های ژن‌های مشابهی با انسان‌ها دارند. ما می‌توانیم گربه‌هایی با ژن‌های تغییریافته به وجود آوریم که برای ایجاد درمان‌های جدید برای بیماری‌های ژنتیکی به کار روند."

برچسب‌ها