به گزارش خبرگزاری رویترز پژوهشگرا در دانشگاه کالیفرنیا-دیویس در آمریکا ژن GPC-B1 را کلونسازی کردهاند که محتوای پروتئین، آهن و روی گندم را میافزاید.
وزارت کشاورزی امریکا که این طرح که با حمایت مالی آن انجام میشود در بیانیهای اعلام کرد: "هر نوع بهبود ارزش تغذیهای گندم به عنوان یک محصول کشاورزی عمده که 30 درصد کل کالریهای مصرفی انسانها را تامین میکند، منافع بهداشتی عمدهای برای اغلب ساکنان کره زمین خواهد داشت."
GPC-B1 محتوای ریزمغذیها و پروتئین را در برخی گونههای گندم تا 15درصد میافزاید.
انتظار دانشمندان این است که نان و پاستایی تهیهشده از گندمی که دارای نسخه کارکردی این ژن است، باعث بهبود سلامت افراد شوند.