به گزارش خبرنگار مهر، محققان دانشگاه جرج تاون آمریکا عنوان میکنند مصرف محصولات سویا نظیر شیر سویا و توفو (پنیر سویا) و سبزیجات کلمی نظیر کلم پیچ، کلم برگ و بروکلی به کاهش عوارض جانبی ناشی از درمان بیماران مبتلا به سرطان سینه کمک میکند.
درمانهای مربوط به پیشگیری از عود مجدد سرطان سینه غالباً مانع از تولید یا مصرف استروژن توسط بدن میشود؛ هورمون استروژن میتواند سوخت لازم برای رشد سرطان سینه را تامین نماید.
در نتیجه این بیماران غالباً گُرگرفتگی و عرقهای شبانه که معمولا پس از یائسگی وجود دارد را تجربه میکنند.
به گفته محققان، هر چقدر مصرف سویا بیشتر باشد میزان خستگی ناشی از درمان کمتر است.
به گفته محققان، فیتوشیمیاییها یا مولفههای بیواکتیو مواد خوراکی، نظیر ایزوفلاونهای موجود در محصولات سویا و گلوکوزینولاتهای موجود در سبزیجات کلمی منشاء این فایده و خاصیت هستند.
درحالیکه ایزوفلاونها با گیرندههای استروژن پیوند خورده و تاثیرات استروژنی را ضعیف میکنند، گلوکوزینولاتهای موجود در سبزیجات کلمی بر میزان آنزیمهای متابولیزکننده که میتوانند در تنظیم التهاب و میزان استروژن نقش داشته باشند، تاثیر میگذارند و بدین ترتیب موجب کاهش علائم مرتبط با درمان میشوند.
به گفته سارا نومیورا، سرپرست تیم تحقیق، «این علائم میتوانند تاثیر معکوس بر کیفیت زندگی بیمار داشته و منجر به توقف روند درمان توسط بیمار شود.»