به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی وزارت بهداشت؛ محراب آقازاده افزود: مهمترین مسأله، توجه به منبع آب مصرفی و بر حذر بودن از مصرف آبهای غیرمطمئن است.
وی گفت: بهتر است مردم غذاهایی را که با خود در طول سفر به همراه دارند، نیم پز نشده باشند و توصیه میشود از همان ابتدا غذا را کامل بپزید یا در مقصد اقدام به پخت آن کنید. غذاهایی مثل کتلت و کوکو یا تخم مرغ پخته برای سفر مناسب هستند و غذاهایی مثل الویه، کباب کوبیده، کالباس، سوسیس و مواد غذایی آبکی مانند انواع خورشتها بسیار حساس و فسادپذیر هستند.
آقازاده افزود: میتوان برای حفظ زنجیره سرمایی برای نگهداری مواد غذایی بالقوه خطرناک مانند موادغذایی با پایه شیر و لبنیات، تخم مرغ، گوشت ماهی و طیور از یخچالهای یونولیتی در طول سفر استفاده کرد.
آقازاده گفت: در صورت مجبور شدن به تهیه غذا از رستورانهای بین راهی به بهداشت محیط رستوران، لباس کار کارکنان و نظافت عمومی مکان توجه کنند.
وی افزود: مردم باید به رنگ گوشت کباب کوبیده عرضه شده توجه کرده و در صورتی که به رنگ قرمز بود از مصرف آن به علت پخته نبودن اجتناب کنند.
رئیس سامانه بهداشت ۱۹۰ وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: در صورتی که در سفر خود با اماکن عمومی و بین راهی یا سرویسهای بهداشتی کثیف در اماکن متبرکه، پمپ بنزینها یا نمازخانههای بین راهی برخورد داشتند به سامانه بهداشت ۱۹۰ اعلام کنند تا در اسرع وقت رسیدگی شود.