توصيههاي دكتر حسن عرفاتي، رییس اداره مدیریت بیماریهای قابل انتقال از حیوان به انسان وزارت بهداشت را بخوانيد.
- هنگام تماس با دام در تمام مراحل اعم از ذبح، پوستکنی، قطعهبندی گوشت دام و سایر موارد باید نکات بهداشتی لازم شامل پوشیدن روپوش و دستکش، ماسک، عینک مخصوص، پیش بند و چکمه را رعایت كنيد.
- هرگونه تماس با دام در صورت آلودگی دام، پتانسیل انتقال بیماری را افزایش میدهد، بنابراین حتماً دامها مانند بز، گوسفند، گاو و شتر باید از مراکزی تهیه شوند که مورد تایید سازمان دامپزشکی کشور باشند و کارشناس دامپزشکی بر آن نظارت داشته باشد.
- کشتارگاهها بهترین محل برای ذبح قربانی بوده و مورد تایید سازمان دامپزشکی نیز هستند. از قصابیهای محل که مورد تایید سازمان دامپزشکی هستند میتوانید برای قطعهبندی و توزیع دام استفاده کنید تا کمترین تماس را با دام داشته باشید.
- در دفع فضولات دام باید دقت لازم صورت گیرد. همچنین در کشتارگاه، لاشه دام باید حداقل 24 ساعت در سالن سرد نگهداری شود تا بر اثر جمود نفسی و تغییر اسیدیته نسوج دامی، تب کریمه کنگو از بین برود.
- پس از ذبح در منزل نیز لاشه باید 24 ساعت در شرایط درجه صفر تا 4 درجه سانتیگراد نگهداری شود.
- از خوردن جگر قرمز به صورت خام یا نیمپز پرهیز شود. مواد پروتئینی مانند گوشت و جگر باید به صورت پخته مصرف شوند.
- راه دیگر برای افرادی که به این شرایط دسترسی ندارند، این است که به نیت قربانی مبلغ آن را به مراکز خیریه از جمله پرورشگاهها بدهند تا مبلغ آن صرف امور خیریه شود. همچنین از نظر شرعی این اقدام مورد تایید مراجع عظام نيز است.
*منبع: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي