تخممرغ نه تنها در ترکیب غذاهای زیادی مانند کوکوها و غیره استفاده میشود بلکه جایگاه ویژهای در صبحانه نیز دارد.
تخممرغ غنی از پروتئین و حاوی اسیدآمینههای ضروری است که در ساخت و حفاظت از ماهیچهها، بافتها و اعضای بدن نقش دارند. در این مطلب توصیههایی برای شیوه تهیه و مصرف سالمتر این ماده غذایی مفید داریم.
- نيمرو
نیمرو یکی از بهترین گزینهها برای صبحانه است. به شرط آنکه در پخت آن از روغن و کره کمتری استفاده شود. اگر میخواهید نیمروی مغذیتر و سالمتری مصرف کنید تخم مرغ را بزنید و آن را با اندکی روغن نارگیل در ماهیتابه نیمرو کنید. این صبحانه مغذی را با نان سبوسدار میل کنید. میتوانید نیمرو را به صورت حرارت غیرمستقیم (بن ماری) بدون روغن تهیه کنید.
- دسر سبزیجات
فلن، دسری سوئدی و خوشمزه است که بعد از آماده شدن حالتی شبیه پودینگ و کاستارد به خود میگیرد. اما ترکیب این نوع فلن که از تخم مرغ تهیه میشود حاوی خامه نیست و میزان زیادی سبزیجات دارد.
- املت با سبزیجات
3 عدد تخم مرغ را هم بزنید و داخل یک ماهیتابه بریزید. بهتر است از قبل ماهیتابه را با روغن نارگیل داغ کنید. تخممرغها را داخل ماهیتابه بریزید و بر حسب ذائقه بپزید. برای اینکه صبحانهتان کامل باشد سبزیجات فصلی مانند فلفل دلمهای، گوجه فرنگی، کدو، اسفناج، مارچوبه و غیره را به تخممرغتان اضافه کنید تا یک املت سبزیجاتی خوب داشته باشید. میتوانید این املت را به همراه سالاد سبزیجات برای وعده شام نیز میل کنید.
- تخم مرغ عسلی
اگر دوست دارید که زرده تخممرغ سفت نشود آن را عسلی کنید. اما اگر برخلاف تلاشهایتان همواره تخممرغتان سفت میشود میتوانید سرکه سفید در ظرف حاوی آب جوش بریزید. سپس تخممرغ را بشکنید و آرام از داخل یک بشقاب داخل آب جوش حاوی سرکه سُر دهید. حدود 5 دقیقه زمان لازم است که تخممرغ عسلی شود. در واقع با این روش سفیده خیلی زود بسته میشود. بعد از این کار میتوانید آن را با یک قاشق یا ملاقهی مشبک وارد یک ظرف آب در حال جوش با نمک کنید تا بوی سرکه گرفته شود و یا آن را با سالاد میل کنید.
- تخممرغ آب پز
با مصرف تخممرغ آب پز نیازی به خوردن گوشت قرمز ندارید. میتوانید تخممرغ آب پز را برای صبحانه و یا این که آن را به همراه سالاد برای وعده ناهارتان میل کنید.
منبع: تبيان