به گزارش همشهری آنلاین به نقل از اقتصاد نیوز، زهرا احدی گفت: نان برشته و نیمسوخته، تهدیگ، چیپس و غذاهای سرخکردنی به دلیل ایجاد ترکیب آکریلامید سرطانزا هستند.
احدی افزود: دود سیگار، قهوه حرارتدیده و برشتهشده، بیسکویتها، سوسیس و غلاتی که بالای ۱۲۰ درجه حرارت میبینند نیز حاوی آکریلامید هستند.
این کارشناس تغذیه بیان کرد: توصیه میشود که مراقب حرارت دیدن بیش از حد کربوهیدراتها باشیم و از خوردن موادغذایی ذکرشده مانند نان نیمسوخته، چیپس و سایر منابع آکریلامید پرهیز کنیم.
احدی در توضیح ترکیب شیمیایی آکریلامید گفت: اکریلامید یک ترکیب اسیدی و مضر است و بر اثر حرارت دیدن کربوهیدراتها با دمای بالا ایجاد میشود.
وی آکریلامید را جزو ترکیباتی برشمرد که توسط سیستم سلامت و غذای بسیاری از کشورها ممنوع شده است و نباید در مواد غذایی وجود داشته باشد.
این کارشناس تغذیه با اشاره به اینکه در مدلهای حیوانی آکریلامید جزو ترکیبات سرطانزاست، تصریح کرد: این ترکیب حتی از طریق پوست جذب میشود و در ایجاد سرطانهای غدد آدرنال، تیروئید، ریهها و بیضه و غدد جنسی تأثیر دارد.
احدی ادامه داد: در مواقعی که تماس با آکریلامید زیاد باشد، در کبد، کلیهها، بیضهها و طحال تجمع پیدا میکند و بسیار مضر است.