به گزارش همشهری آنلاین به نقل از اسپوتنیک، دانشمندان آمریکایی از دانشگاه ایلینویز دریافتند که کافئین میتواند آثار منفی سوءتغذیه را جبران کند، زیرا باعث کاهش رسوب لیپیدها و کاهش تریگلیسیرید میشود.
در آزمایشهای صورتگرفته، موشهایی که به مدت ۴ هفته کافئین از چای ماته دریافت کردند، ۱۶ درصد اضافهوزن کمتر و ۲۲ درصد چربی کمتری در مقایسه با آنهایی که ماته فاقد کافئین دریافت کردند، داشتند. در تمام این مدت، رژیم غذایی آنها شامل ۴۰ درصد چربی، ۴۵ درصد کربوهیدرات و ۱۵ درصد پروتئین بود و مقدار کافئین مصرفی معادل ۴ فنجان قهوه برای انسان بود.
ماته (چای پاراگوئه)، یک نوع نوشیدنی ساختهشده از برگهای خردشده و شاخههای جوان هالی (خاس) پاراگوئه است. ماته سرشار از کافئین است.
لازم به ذکر است که همین نتایج با استفاده از کافئین مصنوعی و کافئین حاصل از قهوه نیز حاصل شدند.
در آینده، فهم اینکه چگونه کافئین میتواند به مبارزه با اضافهوزن، چاقی و اختلالات متابولیکی کمک کند، در پیش روی دانشمندان قرار دارد.