مواد لازم:
آب: ۴ پیمانه
مغز گردو چرخشده: ۱۰۰ گرم
مغز هل ساییدهشده: به میزان لازم
آرد برنج: ۲ پیمانه پلوپز
روغن مایع: برای سرخ کردن
دارچین: ۱ قاشق مرباخوری
شکر: ۱/۵ پیمانه
مواد لازم برای شربت:
آب: ۱/۵ لیوان
دارچین: ۱ قاشق مرباخوری
شکر: به میزان لازم
طرز تهیه و دستور پخت:
۱. برای درست کردن این دسر خوشمزه ابتدا روش درست کردن آرد برنج را آموزش میدهیم. برای این کار برنج را خوب بشویید و چند ساعتی آن را در آب گرم بخیسانید تا نرم شود.
۲. برنج خیسخورده را آبکش کرده و آن را روی یک پارچه نخی و تمیز پهن کنید تا خوب خشک شود. بعد از اینکه مطمئن شدید آب برنج خوب خشک شده آن را داخل آسیابکن بریزید و خوب آسیابش کنید.
۳. بهتر است برای این کار از برنج ایرانی استفاده کنید تا عطر و بوی دسرتان دلپذیرتر شود.
۴. لایه میانی دسر را آماده کنید و کنار بگذارید، برای این کار مغز گردو، مغز هل و شکر را با هم مخلوط کرده و با دست ورز دهید تا فشرده شده و به هم بچسبند.
۵. در مرحله بعد شربت دسر را آماده کنید و کنار بگذارید. برای این کار شکر و آب را در قابلمهای بریزید و روی حرارت بگذارید تا دانههای شکر حل شده و مواد غلیظ شود. حالا پودر دارچین را اضافه و شعله را خاموش کنید.
۶. حالا سراغ درست کردن رشتههای خوشکار بروید، آرد برنجی را که دست کردید در کاسهای بریزید و آب را به تدریج اضافه کرده و خوب هم بزنید تا مواد غلیظ شود.
۷. مواد را داخل قیف مخصوص بریزید و کنار بگذارید. یک تابه یا سینی مسی را روی حرارت قرار داده و با مقدار بسیار کمی روغن کف آن را چرب کنید.
۸. زمانی که تابه داغ شد مواد داخل قیف را به شکل خطهای باریک از چپ به راست و به شکل مستطیل داخل تابه بریزید و اجازه دهید مواد کمی بپزد ولی سرخ نشود.
۹. حالا مواد را به آرامی بردارید و روی یک پارچه تمیز قرار دهید تا کمی خنک و سفت شود. مواد را از بالا تا بزنید و مواد میانی آن را قرار داده و دوباره تا بزنید و لبههای آن را تا زده و با انگشت به هم بچسبانید.
۱۰. حالا رشتهها را داخل روغنی که از قبل داغ کردهاید سرخ کنید و سپس به شربت آغشته کنید.
منبع: ایرنا