یکشنبه ۳۱ فروردین ۱۳۹۹ - ۰۰:۰۵
۰ نفر

کلوچه لاهیجان یکی از خوشمزه‌ترین کلوچه‌های دنیاست که به‌راحتی نمی‌شود از آن گذشت. البته با اینکه این کوکی به اسم کوکی لاهیجان معروف است، ولی در شهرهای مختلف ایران درست می‌شود و طرفدارهای زیادی دارد.

کوکی لاهیجان

مواد لازم:

کره یا مارگارین: ۱۵۰ گرم

روغن مایع: کمتر از ۱/۳ پیمانه

شیر: ۱/۲ پیمانه

آرد سفید قنادی: ۳ و ۱/۴ پیمانه

تخم مرغ: ۳ عدد

گردو: حدود یک و ۱/۲ پیمانه

کشمش: یک پیمانه پُر

پودر قند: یک پیمانه پُر سرصاف

پودر کاکائو: یک قاشق غذاخوری

وانیل: ۱/۸ قاشق چایخوری

بیکینگ پودر: یک قاشق چایخوری

طرز تهیه:

۱- ابتدا مواد را از یخچال خارج کنید تا همدمای محیط شوند. سپس فر را در دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد گرم کنید.

۲- مارگارین یا کره و پودر قند را در ظرفی بریزید و به مدت ۷ دقیقه با دور تند هم زن خوب هم بزنید تا سبک و روشن شود.

۳- تخم مرغ ها را دانه دانه به مواد اضافه کنید و هر کدام را ۱ دقیقه با دور تند هم زن بزنید.

به همراه تخم مرغ آخر، وانیل را نیز به مواد کوکی لاهیجان اضافه کنید.

روغن مایع و شیر را نیز داخل مواد بریزید و هم بزنید.

۴- پودر کاکائو را الک کرده و به مواد اضافه کنید.

آرد را نیز ۳ مرتبه الک کنید. گردو و کشمش را داخل چند قاشق آرد بریزید و مخلوط کنید.

باقیمانده آرد را نیز به همراه بیکینگ پودر به تدریج به مواد اضافه کرده و هم بزنید.

در پایان، کشمش و گردوی آردی را نیز به مواد اضافه کنید. مایه کوکی لاهیجان آماده است.

۵- سینی فر را چرب کرده و داخل آن کاغذ روغنی بیاندازید.

مقداری از مایه کوکی را با استفاده از اسکوپ ساز بستنی بردارید و با فاصله از هم روی سینی فر بریزید.

سینی را به مدت ۱۵-۲۰ دقیقه داخل فر که از قبل گرم کرده اید قرار دهید.

بعد از این مدت، با استفاده از یک خلال دندان پخته شدن کوکی ها را چک کنید.

سپس آن را از فر خارج کنید. کمی صبر کنید تا کوکی ها کمی خنک شوند. سپس آن را از کاغذ روغنی جدا کنید.

نکات کلیدی:

– در بسیاری از دستورها از روغن صاف قنادی برای درست کردن کوکی لاهیجان استفاده می کنند تا فرم خودش را در فر از دست ندهد. اما استفاده از مارگارین یا کره گیاهی هم طعم کوکی را بهتر می کند و هم سالم تر است.

– با این مقدار مواد اولیه، حدود ۳۰ عدد کوکی لاهیجان خواهید داشت.

– کوکی لاهیجان را می توانید در تابه های دو طرفه نیز درست کنید.

– مایه کوکی را به مقداری هم بزنید که کش دار شود.

– مقدار گردو و کشمش در کوکی لاهیجان سلیقه ای است. می توانید آن را به دلخواه کم و زیاد کنید.

– باقی مانده ی کوکی ها را حتما در ظرف در بسته و در یخچال نگهداری کنید تا ماندگاری بیشتری داشته باشد.

– دمای فرها با هم متفاوت است. بعد از ۱۵ دقیقه حتما آن ها را بررسی کنید تا نسوزند.

اگر کوکی ها بیش از اندازه در فر بمانند، خشک و سفت می شوند.

– حتما کوکی ها را با فاصله از هم روی کاغذ روغنی بچینید.

چون بعد از پخته شدن و پف کردن حجم آن ها زیاد می شود و به هم می چسبند.

– کوکی گردویی لاهیجان را می توانید به عنوان میان وعده، دسر و هنگام افطار در ماه مبارک رمضان نوش جان کنید.

– برای آن که رنگ کوکی ها کمی قهوه ای رنگ و زیباتر شود، در آخر می توانید حدود ۱- ۲ دقیقه شعله بالای آن (حالت گریل فر) را روشن کنید. فقط مواظب باشید که بیش از حد برشته نشود.

منبع: ایران کوک

کد خبر 502447

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تغذیه و آشپزی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 3
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • مینا IR ۱۰:۳۷ - ۱۳۹۹/۰۱/۳۱
    4 2
    خوب بود حرف نداشت عالی بود