به گزارش همشهری آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، به گفته کارشناسان تغذیه بیش از اندازه، بسیار مضر است و باعث بیماریهای گوناگون میشود.
بر اساس تازهترین یافتهها، دانشمندان آمریکایی متوجه شدند که مصرف بیش از اندازه شکر، با خاموش کردن نورون مرتبط با احساس سیری، باعث پرخوری میشود. به دلیل اختلالاتی که شکر در نورون حس سیری ایجاد میکند، فرد بدون توجه، دچار پرخوری میشود.
پژوهشگران برای بررسی آزمایشات خود، نوعی مگس به نام مگس میوهای را انتخاب کردند.
اگرچه عملکرد بدن مگسهای میوه و انسان کاملاً متفاوت است اما شباهتهایی هم دارد. این حشرات الگوی ارزشمندی برای مطالعه جنبههای مختلف سلامت انسان هستند برای مثال بینشهایی را در مورد نحوه درمان پارکینسون، تشخیص سرطان یا رفع مشکلات مرتبط با کمخوابی ارائه میدهند.
براین اساس مدارهای عصبی که مگس میوهای به آنها تکیه کرده تا طعم قند را پردازش کند، شباهت زیادی با انسان دارد و به دانشمندان این امکان را میدهد با آزمایش بر روی این مگسها به نتایج مشابه در انسانها برسند.
از دیگر مضرات شکر میتوان به پیری پوست، بیماریهای قلبی و عروقی، افسردگی و دیابت اشاره کرد.
دیابت را به عنوان بیماری مرگ خاموش میشناسند و در ایران حدود هشت میلیون نفر مبتلا به دیابت هستند. این بیماری دو نوع دارد و بعضی از مبتلایان به دیابت هنوز از بیماری خود آگاهی ندارند و فقط با آزمایش میتوانند آگاه شوند.