به گزارش همشهری آنلاین به نقل از انتخاب، غذاهای پررنگ میتوانند تاثیر خیرهکنندهای بر سلامتی افراد بگذارند. رژیم رنگارنگ میتواند خطر ابتلا به کرونا یا بیماریهای مزمن را نیز تاحدودی کاهش دهد.
غذاهای قرمز
غذاهای قرمز خاصیت آنتیاکسیدانی بسیار محافظی دارند. فیتوشیمیایی آنها میتواند تومورها را در بدن ما مهار کند. گوجهفرنگی، هندوانه، گریپفروت و موارد مشابه با لیکوپن موجود در خود با آنتیاکسیدان علیه سرطان مبارزه میکنند. با این حال، گوجهفرنگی پختهشده قویترین سطح لیکوپن را ارائه میدهد. سیب قرمز نیز منبع عالی کوئرستین است، آنتیاکسیدانی که رادیکالهای آزاد سلولهای آسیب دیده را سرکوب میکند و میتواند مانع از پیری زودرس، بیماری قلبی و سرطان شود. تربچه، گیلاس، کلم قرمز، توتفرنگی، زغال اخته و انگور قرمز حاوی آنتوسیانین، یکی دیگر از آنتیاکسیدانهای ضد سرطان است که همچنین میتواند به بهبود گردش خون، کاهش فشار خون و تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کند.
غذاهای آبی و بنفش
میوهها و سبزیجات آبی و بنفش پر از آنتیاکسیدانها، بهخصوص آنتوسیانین است. این خواص در انواع توتها فراوان است. آلو، زغال اخته، توت سیاه و آب میوههای توت سرشار از مزایای ضد تومور هستند. آنتوسیانین به محافظت از پوست در برابر آفتاب، کاهش خطر سکته مغزی، بهبود حافظه و محافظت از سیستم قلبی عروقی در برابر پلاک و آسیب کلسترول LDL کمک میکند. به خاطر داشته باشید، انگور بنفش بهترین منبع رسوراترول، یک ترکیب طبیعی گیاهی است که با بیماریهای مربوط به سن مقابله میکند.
غذاهای نارنجی و زرد
برای مصرف ویتامین C و A، میوهها و سبزیجات نارنجی و زردرنگ را در بشقاب خود قرار دهید. فلفل دلمهای زرد، پاپایا و مرکبات مانند پرتقال، لیمو و گریپفروت سرشار از ویتامین C و تقویتکننده ایمنی بدن هستند. سیبزمینی شیرین، هویج و کدو تنبل با آنتیاکسیدان بتاکاروتن، "پیشرو در تامین ویتامین A" هستند. بدن ما بتاکاروتن را به ویتامین A تبدیل میکند. این به سالم ماندن پوست ما کمک میکند و عملکرد سیستم ایمنی را تقویت میکند و خطر ابتلا به بیماریهای چشمی مانند آب مروارید را کاهش میدهد.
غذاهای سبز
سبزیجات سبز تیره مانند کلم بروکلی، اسفناج، کلم بروکسل حاوی آنتیاکسیدان محافظ چشم است. سبزیجات حاوی مقادیر زیادی از ویتامینها و مواد معدنی هستند. با این حال، اسفناج، کلم بروکلی و کلم حاوی مقدار زیادی کلسیم، آهن و ویتامینهای گروه B هستند. فولات، یکی از مهمترین ویتامینهای گروه B برای زنان در سن باروری است که میتواند به کاهش خطر ابتلا به مشکلات در نوزادان کمک کند. فولات همچنین در آووکادو و مارچوبه یافت میشود که از بیماریهای قلبی و افسردگی جلوگیری میکند.
غذاهای سفید
سبزیجات سفید مانند قارچ باعث تقویت سیستم ایمنی بدن میشوند در حالی که سیر و پیاز حاوی مقادیر زیادی آلیسین هستند (آنتیاکسیدانی است که باکتریها و عفونتها مبارزه میکند و خطر ابتلا به برخی سرطانها را کاهش میدهد). همچنین میتوانید از گل کلم مقدار زیادی فیبر، ویتامین C و فولات دریافت کنید.