شامی ازمیری از غذاهای ترکیه‌ است که با گوشت چرخ‌کرده درست می‌شود. در این مطلب طرز تهیه این غذای لذیذ آموزش داده شده است.

به گزارش همشهری آنلاین، ترکیه‌ای‌ها غذاهای مختلفی دارند که با گوشت چرخ‌کرده درست می‌شود. شامی ازمیری یکی از آن غذاهاست. طرز تهیه این غذا را در ادامه بخوانید.

  • مواد لازم برای ۳ نفر

۲۵۰ گرم برنج
۲۵۰ گرم گوشت چرخ‌کرده
یک عدد پیاز متوسط
یک قاشق مرباخوری ترخون تازه
یک قاشق مرباخوری مرزه تازه
یک قاشق چای‌خوری زردچوبه
به میزان لازم نمک و فلفل
کمی روغن سرخ‌کردنی

بیشتر بخوانید:

طرز تهیه کمپوت گلابی و راز خوشمزه شدن آن

طرز تهیه پنکیک آلبالو و گیلاس | تا حالا نان و میوه خورده‌اید؟ ؛ پنکیک میوه یعنی همین

طرز تهیه لگیمات با شعریه | دسر معروف و خوشمزه بوشهری و عربی

طرز تهیه حلوای زعفرانی | نکات کلیدی پخت پرطرفدارترین دسر سنتی ایرانی

طرز تهیه فلافل خوشمزه | فوت‌وفن پخت فلافل لبنانی در خانه

طرز تهیه رب‌ خانگی | فوت کوزه‌گری درست‌کردن رب گوجه‌فرنگی در خانه

► مرحله اول

برنج را بشویید و با مقداری آب به صورت کته بپزید. نمک و زردچوبه هم اضافه کنید تا برنج طعم و رنگ بگیرد.

نکته: احتیاجی به اضافه کردن روغن هنگام پختن برنج نیست.

► مرحله دوم

بعد از این‌که برنج پخت، آن را به همراه پیاز چرخ کنید تا به شکل پوره درآید. این کار را با کمک دستگاه غذاساز یا گوشتکوب برقی هم می‌توانید انجام دهید.

► مرحله سوم

برنج و پیاز پوره‌شده را در کاسه‌ای مناسب بریزید. گوشت، سبزیجات و ادویه‌ها را هم بیفزایید. شروع به ورز دادن کنید تا مایه‌ای یکدست و چسبناک داشته باشید.

اگر ترخون و مرزه تازه در دسترس نداشتید می‌توانید از خشک‌شده آنها استفاده کنید، اما چون طعم خشک‌شده آنها کمتر است، بهتر است مقدارشان را دوبرابر تازه در نظر بگیرید.

► مرحله چهارم

در تابه‌ای نچسب، مقداری روغن مخصوص سرخ کردن بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید تا خوب داغ شود. از مایه شامی به اندازه یک گردوی درشت بردارید و در دست به شکل بیضی (سوسیس) درآورید.

► مرحله پنجم

همه مایه را به شکل بیضی درآورید و در روغن سرخ کنید. وقتی هر دو طرف شامی‌ها سرخ شد می‌توانید آنها را از روغن بیرون بیاورید و روی دستمال حوله‌ای آشپزخانه بگذارید تا روغن اضافی آنها گرفته شود.

► مرحله ششم

شامی‌های سرخ‌شده را در ظرف مناسب بچینید. این شامی را می‌توانید با نان و سس قرمز سرو کنید.

منبع: آشپزی مثبت

برچسب‌ها