همه غذاها قابل فریز کردن نیستند و خوردن بعضی از غذاهای فریز شده می‌تواند مضر و خطرناک باشد. در این مطلب با بهترین روش برای فریز کردن غذاها و معرفی غذاهایی که می‌توان آن‌ها را در فریزر نگهداری کرد آشنا می‌شوید.

به گزارش همشهری آنلاین، یکی از راه‌های نگهداری طولانی مدت مواد غذایی فریزر کردن آنهاست. فریز کردن مواد غذایی با یکدیگر متفاوت است و قرار دادن برخی از مواد غذایی در یخچال تغییراتی در طعم، بو و کیفیت به وجود می‌آورد. پس همه غذاها قابل فریز کردن نیستند و خوردن بعضی از غذاهای فریز شده می‌تواند مضر و خطرناک باشد.

شما می‌توانید انواع خورش، سوپ، سبزیجات سرخ شده، صیفی‌جات مانند بادمجان، کدو، لوبیا را به صورت سرخ‌کرده یا نیمه‌پخته در فریزر قرار دهید. برای انجماد و فریز کردن غذاهای پخته شده به طریق زیر عمل کنید:

  • نکات لازم برای نگهداری مواد غذایی در فریزر

غذاهایی را که می‌خواهید درون فریزر بگذارید، باید سرد شده باشند، زیرا قرار دادن مواد غذایی داغ در فریزر، دمای فریزر را پایین می‌آورد و مدت زمان لازم برای انجماد افزایش می‌یابد؛ به همین دلیل غذاهای تازه فریز شده یا مواد غذایی که قبلاً فریز شده ممکن است، فاسد شوند، پس برای فریز کردن غذاهای داغ صبر کنید تا خنک شوند و بعد آن‌ها را در فریزر قرار دهید.

برای فریز کردن غذاها، آن‌ها را به اندازه نیاز هر وعده خود بسته‌بندی کنید، زیرا اگر مقدار غذاها زیاد باشند، باز شدن یخ مواد فریز شده باعث شروع فعالیت باکتری‌های داخل آن شده و یخ زدن مجدد آن سبب تغییر رنگ، بدبو شدن و فاسد شدن باقی‌مانده غذا می‌شود.

طریقه بسته‌بندی باید صحیح باشد. برای حفظ عطر، طعم و رنگ طبیعی مواد غذایی، آن‌ها را در پلاستیک فریزر و ظروف در بسته قرار دهید. اگر مواد غذایی را در کیسه فریزر می‌ریزید حتما هوای داخل کیسه را خارج کنید. قبل از قرار دادن غذا در فریزر ظروف غذاها را جهت پایین آوردن حرارت در آب خیلی سرد قرار داده و بعد از خنک شدن در مقادیر معینی که برای نیاز هر خانواده لازم می‌باشد در ظروف مخصوص فریزر ریخته و منجمد کنید.

تاریخ بسته‌بندی و نام مواد غذایی را روی هر بسته بنویسید، تا آن‌ها را به‌موقع استفاده کنید.

برای فریز کردن انواع مواد غذایی در همه فصل‌ها باید دمای فریزر شما زیر ۱۸ درجه سانتیگراد باشد تا مواد فریز شده سالم بمانند. فریز کردن غذاها حرکت مولکول‌های آن‌ها را کاهش می‌دهد و موجب غیرفعال شدن میکروب‌ها، باکتری‌ها، مخمرها و کپک‌ها می‌شوند و از فساد مواد غذایی جلوگیری می‌کند.

► ماندگاری غذاهای پخته در فریزر

شما می‌توانید انواع خورش، سوپ، کباب‌ها و گوشت پخته را در فریزر نگهداری کنید. برای فریز کردن کدو، بادمجان و لوبیا آن‌ها را سرخ کنید و در فریزر قرار دهید. اما مدت نگهداری این غذاها متفاوت است. غذاهای پخته شده، آب گوشت، سوپ‌ها و خورش‌ها تا ۳ ماه در فریزر قابل نگهداری هستند.

► چه غذاهای پخته‌ای را نباید فریز کرد؟

  • غذاهای سرخ شده

نگهداری غذاهای سرخ شده در فریزر باعث از بین رفتن تردی و خوشمزگی غذاها و نرم شدن آن‌ها می‌شود، پس غذای سرخ شده‌ خود را فریز نکنید.

  • برنج پخته

برنج یکی از غذاهای پرمصرف است که باقی‌مانده آن نیاز به مراقبت خاصی دارد. منجمد کردن برنج پخته سبب ایجاد تغییراتی در طعم، بو و کیفیت غذا می‌شود؛ پس بهتر است برنج پخته را فریز نکنید. اما اگر قصد فریز کردن برنج پخته را دارید آن‌ها را بیشتر از معمول پخته و در ظرف‌ها یا پلاستیک‌هایی به اندازه یک وعده غذایی ریخته و در فریزر قرار دهید.

  • غذاهای کنسروی

قرار دادن غذاهای کنسروی درون فریزر سبب حجیم و بزرگ شدن آن‌ها شده و سبب منفجر شدن یا شکستن قوطی می‌شود.

  • ماکارونی پخته

قراردادن ماکارونی یا پاستای پخته شده در فریزر سبب شل شدن این غذا می‌شود، پس بهتر است اگر می‌خواهید ماکارونی را در فریز بگذارید، آن را نیم‌پز و فریز کنید و در زمان مصرف آن را داغ کنید. ماکارونی را قبل از داغ کردن برای مدتی در بیرون از یخچال نگه دارید تا یخ آن کاملاً باز شود.

منبع: بهداشت‌نیوز

برچسب‌ها