سوسیس بندری یک فست‌فود ایرانی به حساب می‌آید و در ساندویچی‌ها و رستوران‌های فست‌فود به فروش می‌رسد. در این مطلب طرز تهیه این غذای خوشمزه آمده است.

به گزارش همشهری آنلاین، سوسیس بندری یک فست‌فود پرطرفدار با طعم تند است که با سوسیس، پیاز، سیب‌زمینی و رب گوجه‌فرنگی درست می‌شود. مواد اولیه این غذا کاملا در دسترس است و می‌توانید آن را به‌راحتی در خانه درست کنید؛ بنابراین سوسیس بندری گزینه خوبی برای زمانی که هوس غذاهای چرب و فست‌فود کردید، به حساب می‌آید.

مواد لازم برای تهیه سوسیس بندری

سوسیس کوکتل ۴۰۰ گرم
سیب‌زمینی سه عدد
پیاز دو و نیم عدد
رب گوجه‌فرنگی ۳ قاشق غذاخوری
روغن به میزان لازم
نمک، فلفل قرمز و زردچوبه به میزان لازم
ادویه‌کاری یک قاشق مرباخوری

طرز تهیه سوسیس بندری

► مرحله اول

سوسیس‌ها را به صورت حلقه‌ای خرد کنید، داخل یک تابه کمی روغن بریزید و هر دو طرف سوسیس‌ها را سرخ کنید.

► مرحله دوم

بعد از سرخ شدن آن‌ها را از تابه خارج کنید و روی دستمال بچینید تا کاملا روغن اضافی سوسیس‌ها گرفته شود. پیازها را حلقه‌حلقه خرد کنید و داخل همان تابه سرخ کنید تا رنگ آن سرخ و طلایی شود.

► مرحله سوم

تا زمانی که پیازها سرخ شوند، سیب‌زمینی‌ها را نگینی خرد کنید و داخل یک تابه دیگر با روغن سرخ کنید. وقتی پیازها سرخ و طلایی شد، مقداری زردچوبه و ۳ قاشق رب گوجه‌فرنگی اضافه کرده و مواد را تفت دهید تا خامی رب گرفته شود.

► مرحله چهارم

در این مرحله سیب‌زمینی‌هایی که سرخ‌شدن را با نمک، فلفل قرمز و پودرکاری به مخلوط پیاز و رب اضافه کنید. سپس خوب تفت دهید تا ادویه‌ها به خورد کل مواد بروند. پیشنهاد می‌دهیم حتما از پودر کاری استفاده کنید چون ادویه کاری طعم این غذا را بی‌نظیر می‌کند. در آخر سوسیس‌های سرخ شده را به مواد اضافه کنید و برای ۱۰ تا ۱۵ دقیقه دیگر تفت دهید.

سوسیس ‌بندری خوش طعم و عطر را داخل ظرف مناسب سرو کرده و با نون نوش جان کنید.

نکات مهم برای طبخ سوسیس بندری

۱- اضافه کردن سیب‌زمینی به این غذا اختیاری است و اگر به‌دنبال طرز تهیه سوسیس بندری بدون سیب‌زمینی هستید؛ فقط کافی است این ماده غذایی را از غذای خود حذف کنید.

۲- برای اینکه غذای سالم‌تر و کم‌چرب‌تری داشته باشید،‌ می‌توانید سیب‌زمینی‌ها را آب‌پز کنید. ابتدا سیب‌زمینی‌ها پوست بکنید و همراه با آب بپزید. سپس آن‌ها را به‌ شکل مکعبی خرد کنید. برای اینکه سیب‌زمینی‌ها در سوسیس بندری له نشوند و انسجام خود را حفظ کنند، آن‌ها را نباید زیاد آب‌پز کنید.

۳- طرز تهیه سوسیس بندری با فلفل دلمه هم دقیقا مشابه مواردی است که ذکر شد، منتها فلفل دلمه‌ای رنگی را هم به‌ صورت خلالی خرد می‌کنید و مقدار کمی تفت می‌دهید تا نرم شود و در ادامه به باقی مواد اضافه می‌کنید. در صورت تمایل می‌توانید از قارچ سرخ شده نیز در سوسیس بندری استفاده کنید.

۴- اگر به هر دلیلی ترجیح می‌دهید رب گوجه در غذایتان نریزید، می‌توانید از گوجه‌فرنگی خرد شده یا پوره گوجه‌فرنگی استفاده کنید که برای این منظور باید آن را به پیاز سرخ شده اضافه کنید و اجازه دهید تا آب آن قدری کشیده شود.

۵- برای اینکه سوسیس بندری را پرملات‌ و لذیذتر کنید، می‌توانید در اواخر پخت پنیر موتزارلا (پنیر پیتزا) به موادتان اضافه کنید.

۶- در طرز تهیه سوسیس بندری مخصوص اغلب از ادویه کاری استفاده می‌کنند که طعم فوق‌العاده‌ای به غذا می‌دهد. شما نیز می‌توانید یک بار هم این غذا را ادویه کاری تهیه و میل کنید تا تفاوت آن را متوجه شوید.

۷- در صورتی که بخواهید سوسیس بندری شما حالت پخته‌تری داشته باشد، ‌می‌توانید پس از مخلوط کردن همه مواد سرخ شده، قدری آب جوش به آن اضافه کنید و اجازه دهید برای پنج تا ۱۰ دقیقه با حرارت ملایم جابیفتد.

۸- اصولا در طرز تهیه سوسیس بندری ساندویچی از فلفل،‌ ادویه و سس تند استفاده و آن را به‌صورت داغ سرو می‌کنند.

۹- با وجودی که سوسیس یک ماده غذایی خوشمزه است که تقریبا همه طعم آن را می‌پسندند؛ اما زیاده‌روی در خوردن آن می‌تواند برای سلامتی مضر باشد؛ به همین دلیل اگر می‌خواهید در وعده‌های غذایی خود به کرات از سوسیس استفاده کنید، ترجیحا آن را در خانه تهیه کنید.

منابع: کتاب کاله، کجارو

برچسب‌ها