یک متخصص تغذیه گفت: موز برای اطفال و اشخاص سالخورده بسیار مفید است و همچنین برای درمان اسهال شدید مؤثر بوده و هوش و حافظه کودکان را افزایش می‌دهد.

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، سمیرا مرادی اظهار کرد: موز میوه درختی است که در جاهای گرمسیر و مرطوب به ثمر می‌رسد، برگ‌های آن بسیار دراز و عریض است و درازی برگ‌ها تا دو متر می‌رسد؛ موز ابتدا در غلاف صنوبری‌شکل قرار دارد سپس می‌شکافد و خوشه پدیدار می‌شود و در هر خوشه بیش از ۱۰۰ دانه موز وجود دارد.

وی افزود: میوه موز بسیار خوشمزه و خوش‌طعم است و درخت آن در حدود سه متر ارتفاع دارد و معمولا آن‌ را به صورت نارس از درخت چیده و در میان کاه می‌گذارند تا زرد و شیرین شود، اما در تجارت به وسیله مواد شیمیایی مانند اتیلن و استلن، رنگ موز را زرد می‌کنند.

مرادی با بیان اینکه این میوه در جنوب ایران نیز تولید می‌شود، گفت: از میوه و پوست آن استفاده شده و خاصیت غذایی زیادی دارد و از نظر ترکیبات بسیار به گندم نزدیک است.

این متخصص تغذیه با اشاره به اینکه موز برای اطفال و اشخاص سالخورده و کسانی که تازه از بستر بیماری برخاسته‌اند بسیار مفید است، تصریح کرد: قند موجود در موز بسیار مرغوب‌تر از قند شیرینی بوده و برای سلامتی اطفال مفید است.

وی با بیان اینکه موز میوه‌ای گرم و دارای ویتامین‌های B ۱، B ۲، C است، عنوان کرد: موز غذای کاملی برای کودکان و افراد مبتلا به سوء هاضمه است.

مرادی اضافه کرد: موز مانند سایر میوه‌ها خون را قلیایی کرده و در نتیجه صافی، تعادل و پاکی خون ایجاد می‌کند؛ ضمن اینکه اوره اضافی در خون را دفع کرده و برای افراد مبتلا به بیماری قلبی، ورم کلیه و بیماری‌های تورمی مفید است.

این متخصص تغذیه با اشاره به اینکه این میوه برای درمان بیماری‌های اسهال شدید و اسهال در اطفال مفید است، بیان کرد: ۳۰۰ تا ۵۰۰ گرم از آن‌را می‌توان به صورت پوره درآورد با کمی آب برنج مخلوط کرده و به این بیماران داد.

وی موز را میوه‌ای معتدل، مقوی و چاق‌کننده دانست و افزود: موز جهت تسکین سرفه و خشونت حلق مؤثر بوده و برای افرادی که درد کلیه دارند نیز مفید است.

مرادی با اشاره به اینکه موز به علت داشتن مقدار زیادی فسفر در افزایش هوش و حافظه کودکان تأثیر زیادی دارد، عنوان کرد: این میوه نیروی بدنی مادر را افزایش داده و مانع از سقط جنین می‌شود.

این متخصص تغذیه با بیان اینکه موز دارای مواد معدنی پتاسیم، کلسیم، فسفر، آهن، منیزیم و روی است، ادامه داد: این میوه برای افرادی که نمی‌توانند مواد قندی را به‌خوبی هضم کنند یا مبتلا به ورم معده، دیابت و چاقی هستند، زیان‌آور است.

وی با تأکید بر اینکه زیاده‌روی در مصرف موز باعث ایجاد حساسیت در بدن و خارش‌های شدید خواهد شد، افزود: باید از مصرف موزهای نارس یا کهنه و سیاه خودداری کرد.

برچسب‌ها