به گزارش همشهریآنلاین، تحقیقات جدید، ارتباط بین خوردن حتی مقدار کمی گوشت فرآوریشده، ۱۵۰ گرم (کمی بیش از ۵ اونس) در هفته و خطر بالاتر ابتلا به بیماریهای قلبی شدید و مرگ را نشان داد. اما همه گوشتها بد نیستند. این مطالعه که شامل دادههای ۲۱ کشور است، همچنین نشان داد خوردن حداکثر ۲۵۰ گرم در هفته گوشت فرآورینشده، حتی گوشت قرمز، تاثیر چندانی روی بیماریهای قلبیعروقی ندارد.
چرا گوشتهای فرآوریشده مانند هاتداگ و بیکن بسیار ناسالم قلمداد میشوند؟ دکتر مهشید دهقان، عضو محقق در انستیتوی تحقیقات سلامت جمعیت دانشگاه مک مستر و علوم بهداشتی همیلتون در انتاریو کانادا، میگوید: این ممکن است نتیجه مواد نگهدارنده مواد غذایی، مواد افزودنی و رنگ باشد، زیرا اگر شما مقایسه کنید، کلسترول و چربی اشباعشده در گوشتهای فرآورینشده و همچنین فرآوریشده بسیار مشابه هستند، تفاوت اصلی در مواد افزودنی غذایی و رنگ و نیترات است.
بیشتر شواهد گذشته در مورد مصرف گوشت و نتایج بهداشتی از مطالعاتی است که در آمریکای شمالی، اروپا و ژاپن انجام شده است. بر اساس این مطالعات، میزان و نوع گوشت مصرفی در این مناطق با برخی مناطق دیگر جهان، از جمله آسیای جنوبی و آفریقا متفاوت است. Enter PURE، یک مطالعه طولانیمدت است که عادتهای غذایی و نتایج سلامتی بیش از ۱۶۴هزار نفر را در کشورهایی که شامل افرادی با درآمد پایین، متوسط و بالا هستند، ردیابی میکند.
محققان همچنین سایر دادههای مربوط به سلامتی را جمعآوری کردند. در این مطالعه، گوشت قرمز فرآورینشده، گوشت گاو، بره و گوساله مورد بررسی بود. طیور نیز شامل همه پرندگان بود. گوشت فرآوریشده هر گوشتی است که با مواد نگهدارنده یا افزودنیهای غذایی نمک، پخت یا درمان شده باشد. بر اساس این مطالعه، خطرهای سلامتی، حتی با مقدار کمی گوشت فرآوریشده نیز چند برابر شده است.
دکتر دهقان میگوید: حدود دو وعده گوشت فرآوریشده در هفته خطرناک است. یک سوسیس متوسط حدود ۷۵ گرم است. داشتن دو سوسیس در هفته با این میزان با افزایش خطر همراه است.
منبع: انتخاب