تاریخ انتشار: ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۱۱:۰۶

بیش از یک سوم مرگ‌های سرطانی به گفته دانشمندان ناشی از تغذیه ناسالم است. اینکه مصرف کدام گروه از مواد غذایی برای سلامتی مضر یا مفیدند، موضوعی‌ است که علم مفصل به آن پرداخته است.

به گزارش همشهری آنلاین، در این مطلب ۱۲ راه برای دور زدن سرطان را به شما معرفی می‌کنیم. 

سیب مثل سلامتی

مصرف سیب مانع گسترش سلول‌های سرطانی می‌شود و کلسترول و اکسیدان چربی خون را کاهش می‌دهد. سیب دارای مواد ترکیبی بسیار ارزشمندی مانند فلاونوئیدها و پکتین‌هاست که در سلامت روده موثرند. سرطان روده سومین عامل مرگ و میرهای سرطانی در میان زنان در سراسر جهان محسوب می‌شود. این عامل برای مردان در جایگاه دوم قرار دارد.

زنجبیل، ریشه‌ای سالم

زنجبیل به دلیل مواد ترکیبی و خاصیت‌های بیشمارش امیدبخش‌ترین گزینه برای درمان بیماری‌های سرطانی است. مطالعات علمی بی‌شماری صریحا بر تاثیر عصاره زنجبیل در پیشگیری از بیماری‌های سرطانی تاکید دارند. از جمله سرطان پستان، کبد، ریه، پروستات و لوزالعمده.

چای سبز

چای سبز سرشار از مواد پلی فنول است که نوشیدن آن به پیشگیری از ابتلا به بیماری سرطان کمک می‌کند و باعث نابودی سلول‌های سرطانی و تومورهای موجود در بدن می‌شود. علاوه بر آن در برخی مطالعات علمی آمده است که چای سبز نقش مهمی در جلوگیری از بروز بیماری‌های قلبی ـ عروقی دارد. همچنین نوشیدن چای سبز در ترمیم سلول‌هایی که به دلیل آکسیدان، فرضا از طریق کشیدن سیگار، آسیب می‌بینند نقش موثری دارد.

بروکلی، اسفناج و کلم

بروکلی به تیره‌ای از سبزی‌ها تعلق دارد که به دلیل وفور فلاونوئیدهایش از نقش ویژه‌ای در درمان بیماری‌های سرطانی برخوردار است. مصرف سه تا چهار وعده بروکلی در هفته از خطر ابتلا به سرطان پستان و سرطان مثانه آشکارا می‌کاهد. اسفناج و کلم نیز سموم بدن را می‌زدایند و سیستم ایمنی آن را تقویت می‌کنند. مصرف هر دو آنان سبب پیشگیری از بیماری‌های سرطانی و نابودی سلول‌های سرطانی است.

ویتامین D موجود در ماهی

ماهی تازه سرشار از اسید چرب امگا۳ است که از التهاب‌های گوارشی و عفونت‌های پوستی پیشگیری می‌کند، به ویژه ماهی‌های پرچربی مانند ماهی آزاد که مملو از ویتامین D است. دانشمندان در تحقیقات خود توانستند تاثیر مثبت ویتامین D را در روند درمانی حدود ۲۰ نوع سرطان به اثبات برسانند. نتیجه بسیاری از مطالعات نیز حاکی از آن است که مصرف ویتامین D بی‌تردید به روند درمان سرطان سینه، روده و پروستات کمک شایانی می‌کند.

گوجه‌فرنگی در هر نوع و شکل آن

مصرف گوجه فرنگی هرچه بیشتر بهتر؛ چه به صورت خام، چه به صورت رب و سس. گوجه فرنگی سرشار از ویتامین و مواد معدنی است که مصرف منظم آن منجر به تقویت سلول‌های بدن در برابر سرطان می‌شود. بنابر تحقیقات منتشرشده از سوی مدرسه عالی پزشکی دانشگاه هاروارد، مصرف گوجه فرنگی می‌تواند خطر ابتلا به سرطان پروستات را حدود ۲۱ تا ۳۴ درصد کاهش دهد.

سیر؛ سلاحی معجزه‌آسا در برابر سرطان

سیر دارای ماده دارویی اسید آمینه آلین است که نه تنها از بروز سرطان پیشگیری می‌کند، بلکه باعث تقویت سیستم ایمنی بدن انسان در برابر دیگر بیماری‌ها نیز می‌شود. این ماده به سلول‌های سرطانی می‌چسبد و سبب نابودی آنان می‌شود، بدون آنکه به سلول‌های سالم آسیب رساند.

عدس را به برنامه غذایی‌تان بیفزایید

عدس یکی از سالم‌ترین حبوبات است که هم تهیه و پخت آن به سادگی انجام پذیر است و هم مصرف آن به ویژه به تسکین ناراحتی‌های روده کمک می‌کند. به همین دلیل نیز عدس به آن دسته از مواد غذایی تعلق دارد که مصرف آن در پیشگیری سرطان روده می‌تواند موثر باشد، به ویژه آنکه دارای فیبرغذایی سالم و بالایی نیز هست.

زردچوبه؛ ادویه ضد سرطان

امروزه زردچوبه معروف‌ترین و معتبرترین ادویه ضد سرطانی محسوب می‌شود. علت آن نیز ماده کورکومین موجود در آن است که اثری شفابخش دارد. زردچوبه از تکثیر سلول‌های سرطانی جلوگیری کرده و باعث نابودی آنان می‌شود. با مصرف این ادویه زرد، سیستم ایمنی بدن انسان در برابر تومورها مقاوم می‌شود. به ویژه ترکیب زردچوبه با فلفل نقش موثر زیادی دارد.

  • مواد غذایی سرطان‌زا

شکر سفید

مطالعات و تحقیقات بسیاری به اثبات می‌رسانند که شکر و قند سفید منبع تغذیه سلول‌های سرطانی است. مصرف شکر سفید کلیسم بدن را نابود می‌کند و موجب افزایش انگل‌های گوارشی می‌شود. التهاب لوزالعمده و بیماری‌های قلبی ـ عروقی نیز از مصرف بی رویه شکر و قند سفید ناشی می‌شوند. بهتر است از مصرف مواد غذایی حاوی قند سفید (مانند شیرینی و بیسکویت و نوشیدنی) تا جای ممکن خودداری کرد.

آرد سفید

مصرف آرد سفید و دیگر فرآورده‌های آن، مانند نان و رشته فرنگی، در درازمدت می‌تواند برای سلامتی انسان مضر باشد. این ماده غذایی حتی در برخی موارد منجر به بیماری‌های سرطانی نیز می‌شود. بنا به مطالعات اخیر مصرف منظم آرد تصفیه شده خطر ابتلا به سرطان سینه در زنان را تا ۲۲ درصد افزایش می‌دهد.

گوشت قرمز

پژوهشگران مرکز جهانی تحقیقات سرطان، وابسته به سازمان جهانی بهداشت، نشانه‌های بارزی مبنی بر ارتباط میان مصرف گوشت قرمز و سرطان روده یافته‌اند. همچنین مصرف گوشت قرمز به احتمال بسیار قوی به سرطان پروستات و لوزالعمده منجر می‌شود.

منبع: دویچه وله

برچسب‌ها