تاریخ انتشار: ۴ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۷:۴۴

تمایل به خوردن شیرینی بر اساس یک منطق خاص در بدن ما شکل می‌گیرد که با دانستن آن‌ می‌توانیم میل خود را کم کنیم.

به گزارش همشهری آنلاین، ایرینا برژنایا، دارای تخصص تغذیه، متخصص گوارش در روسیه، در مصاحبه‌ای در خصوص علت هوس کردن شیرینی و شوری در افراد به گفتگو نشست.

ایرینا برژنایا در این خصوص می‌گوید: معمولاً مردم بیشتر از شوری به سمت شیرینی جلب می‌شوند و توضیحی برای این امر وجود دارد. همه چیز به سطح انرژی و نیاز به اطمینان از جریان سریع آن است، که می‌تواند با کربوهیدرات موجود در شیرینی، این کمبود انجام شود.
 
وی معتقد است اگر با داشتن یک رژیم غذایی ثابت و عدم وجود مشکلات تغذیه ای، فرد گاهی بخواهد شکلات بخورد مشکلی به وجود نمی‌آید. اما عدم خوردن غذای کافی و تمایل به شکلات مطلوب نیست.

این متخصص در ادامه افزود: شما ممکن است شیرینی را بعد از ورزش بدنی، بعد از فشار ذهنی بخواهید، زیرا مصرف گلوکز در این موارد بسیار زیاد است. بعلاوه، شما اغلب شکلات می‌خورید، زیرا حاوی سروتونین است، شکلات موجب ترشح این هورمون خلقی و در بهبود ذهن است.

این متخصص تغذیه افزود: هنگامی که ناگهان شوری می‌خواهید، شاید مشکلی در بدن شما بوجود امده باشد: اگر تمایل به خوردن شوری دارید، شاید رژیم غذایی فاقد سدیم باشد، زیرا بسیاری از مردم از نمک می‌ترسند و به نوعی رژیم خود را محدود می‌کنند. در موارد مشکلات کلیوی بهتر است از خوردن نمک پرهیز کنید.

پیش از این در خبرها آمده بود که شکر در اصل اعتیادآور هم هست، یعنی واقعا به این معنی است که هرچه بیشتر مصرف کنید، بیشتر می‌خواهید. شکر برای تحریک مرکز رضایت و لذت مغز از همان مسیرهای عصبی استفاده می‌کند که مواد مخدر استفاده می‌کنند و با این تحریک، مرکز رضایت مغز این سیگنال را ارسال می‌کند که بیشتر شیرینی بخورید.

منبع: اسپوتنیک