به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، در حالی که برخی از انواع غذاها و نوشیدنیها سلامت دندانها و لثهها را بهبود میدهد بعضی انواع دیگر ممکن است منجر به پوسیدگی دندان، فرسایش و ایجاد بیماری دهان شود.
سایت هلث لاین در گزارشی به برخی انواع مواد غذایی و نوشیدنی اشاره کرده که ممکن است سلامت دندانها را تحت تاثیر قرار دهد:
ـ نوشابه و نوشیدنیهای شیرین: نوشیدنیهای شیرین مانند نوشابه، قهوه شیرین و نوشیدنیهای انرژیزا تاثیرات منفی بر سلامتی دارند. این نوع از نوشیدنیها خاصیت اسیدی دارند و شرایط لازم را برای باکتریهای ایجادکننده حفره و پوسیدگی فراهم میکنند. باکتریهای تقویتکننده پوسیدگی مانند استرپتوکوک موتانس از قند تغذیه کرده و اسیدهایی تولید میکنند که مینای دندان را از بین برده یا تجزیه میکند.
ـ قند، شکلات: همانطور که گفته شد، قند باکتریهای مضر دهان را تغذیه میکند که منجر به تولید اسید شده و مینای دندان را از بین میبرد. به همین دلیل است که مصرف مواد قندی مهمترین عامل خطر پوسیدگی محسوب میشود. هرچند ثابت نشده است که قندهای طبیعی موجود در غذاهایی مانند میوهها و لبنیات به طور قابل توجهی در ایجاد حفره و پوسیدگی دندانی نقش داشته باشند.
ـ نان سفید و خوراکیهای حاوی نشاسته تصفیهشده: کربوهیدراتهای تصفیهشده مانند نان و برنج سفید و برخی غذاهای حاوی نشاسته مانند چیپس سیبزمینی ممکن است سلامت دهان و دندان را تحت تاثیر قرار دهد. همانند مواد قندی، باکتریهای موجود در دهان بهسرعت قندهای موجود در منابع کربوهیدرات مانند نان سفید و چیپس را تحریک کرده تا اسید فرسایشدهنده مینای دندان تولید کنند.
ـ آبمیوه: اگرچه ۱۰۰ درصد آبمیوه حاوی مقدار زیادی مواد مغذی مهم است، نوشیدن زیاد آن ممکن است برای دندانها مضر باشد. آبمیوهها خاصیت اسیدی دارند و میتوانند مینای دندان را فرسایش دهند.
ـ خوراکیهای چسبناک و سفت: بعضی از غذاها ممکن است احتمال خرد شدن دندان یا بیرون آوردن مواد پرکننده دندان را افزایش دهند. به عنوان مثال، جویدن خوراکیهای سفت مانند آبنبات ممکن است باعث آسیب دیدن دندان شود. عادت به جویدن یخ ممکن است به ترک دندان منجر شود. علاوه بر این، آبنباتها و شکلاتهایی مانند کارامل و تافی که به دندان میچسبند ممکن است احتمال بیرون آمدن مواد پرکننده دندان را افزایش دهند.