مرینیت کردن یعنی مزه‌دار کردن ماده اصلی غذا قبل از پخت، طوری که طعم آن را برنگرداند و فقط خوشمزه‌ترش کند. در این مطلب با روش مزه‌دار کردن گوشت آشنا می‌شوید.

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از تصویر زندگی، شاید تا حالا شما هم اصطلاح مرینیت کردن را از زبان آشپزها شنیده باشید و خیلی هم برایتان جالب باشد که مرینیت کردن چیست که این‌قدر برای آشپزها مهم است و خیلی سفارش می‌کنند که حتما قبل از پخت مرغ و گوشت و ماهی یا حتی سبزیجات آن را مرینیت کنید. به زبان ساده، مرینیت کردن یعنی مزه‌دار کردن ماده اصلی غذا قبل از پخت، طوری که طعم آن را برنگرداند و فقط خوشمزه‌ترش کند. در این مطلب روش مزه‌دار کردن گوشت تقدیم شما می‌شود.

اگر می‌خواهید گوشت خوشمزه‌ای داشته باشید باید قسمت مناسبی را انتخاب کنید؛ گوشت راسته، قلوه‌گاه یا ماهیچه جزو بهترین قسمت‌های گوشت هستند و در کل گوشت گوسفند خوش‌طعم‌تر از گوساله است. سعی کنید گوشت‌های یک تکه و سالم و تازه را انتخاب کنید و اصلا از قسمت‌های چربی‌دار گوشت برندارید.

مرینیت کردن کلاسیک

مواد لازم برای این روش: موسیر تازه و خرد شده ۳عدد، آویشن یک قاشق غذاخوری، شکر قهوه‌ای ۳قاشق غذاخوری، سس سویا یک‌چهارم لیوان، سس ورستر شایر ۳قاشق غذاخوری، سرکه بالزامیک ۲ قاشق غذاخوری، روغن مایع یک‌سوم لیوان.

مرینیت فلفلی

نمک یک و نیم قاشق غذاخوری، فلفل قرمز ۲ قاشق چای‌خوری، پودر سیر یک قاشق چای‌خوری، آب یک‌چهارم لیوان، روغن کانولا یک‌چهارم لیوان، سرکه سفید ۲ قاشق غذاخوری.

مرینیت به سبک ایتالیایی

سس قرمز تند یک و نیم لیوان، سس سویا یک قاشق غذاخوری، سس فرانسوی یا هزار جزیره یک‌سوم لیوان، عسل یک‌سوم لیوان، پودر سیر نصف قاشق غذاخوری.

مرینیت به سبک ایرانی

ماست موسیر یک لیوان، سس قرمز یک‌سوم لیوان، فلفل قرمز ۲قاشق چای‌خوری، روغن زیتون یک‌چهارم لیوان، زعفران نصف لیوان دم‌کرده، آبلیمو ۳قاشق غذاخوری، پودر سیر یک قاشق مرباخوری، پودر موسیر یک قاشق مرباخوری، پیاز ریز شده یک لیوان.

برای مرینیت کردن گوشت را حتما بعد از شستن خشک کنید و نازک اسلایس کنید و اگر می‌توانید با خلال دندان سوراخ‌سوراخ کنید که مواد کاملا داخل گوشت نفوذ کنند. حتی می‌شود با سوزن کامل از این طرف تا آن طرف یک تکه گوشت را سوراخ کرد. کلا سعی کنید تعداد سوراخ‌ها را زیاد و ریز کنید تا بهتر گوشت طعمدار شود و از طرفی حفره‌ها هم معلوم نشوند.

توجه داشته باشید زنجبیل، کیوی، پاپایا و آناناس باعث نرم شدن گوشت می‌شوند ولی نباید بیش از ۲ساعت روی گوشت باقی بمانند چون گوشت را له می‌کنند.

نمک و سرکه و آبلیمو و سایر مواد اسیدی فقط باید ۲ساعت روی گوشت باشند وگرنه گوشت را سفت می‌کنند. پیشنهاد می‌کنیم همه مواد را بریزید روی گوشت و ۲۲ساعت بگذارید توی یخچال و بعد دو ساعت آخر این مواد را بهش اضافه کنید.

بهتر است مواد را بریزید توی پلاستیک زیپلاس و ببندیدش و خوب گوشت را بکوبید و بعد هم بگذاریدش داخل ظرف چفت شده و توی یخچال.

 نکات

۱- مقادیر بالا برای نیم کیلو گوشت عنوان شده است.
۲- می‌توانید به همه دستورات بالا ۲عدد سیر و ۲عدد پیاز رنده شده هم اضافه کنید.
۳- حتما در صورت تمایل به استفاده از آب گوشت در غذا آن را ابتدا جوشانده و بعد مصرف کنید.
۴- به‌هیچ‌وجه گوشت را در ظرف فلزی مزه‌دار نکنید.