به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ٰانتخاب، آیا سیبزمینی را از رژیم خود کنار گذاشتهاید تا سالم بمانید؟ به نظر میرسد زمان تجدید نظر است، زیرا یک مطالعه جدید نشان میدهد که نوجوانانی که سیبزمینی میخورند از رژیم غذایی با کیفیت بیشتری برخوردار هستند، زیرا سیبزمینی دارای ترکیب غنی از مواد مغذی است که به جبران از دست دادن مواد مغذی در رژیم غذایی کمک میکند.
به گزارش اینترتیمنت تایم، مطالعهای که بین کودکان ۹ تا ۱۸ ساله انجام شده است نشان میدهد که خوردن سیبزمینی میتواند یک استراتژی موثر برای بهبود مصرف کم مواد مغذی اصلی باشد.
نتایج این مطالعه که در مجله "Nutrients" منتشر شد، نشان داد که در مقایسه با عدم مصرف سیبزمینی، خوردن سیبزمینی به هر شکلی (پخته، لهشده، در غذاهای مخلوط و سرخشده) با مصرف بیشتر چندین ماده مغذی ضروری، از جمله فیبر غذایی و پتاسیم (دو ماده مغذی مورد توجه سلامت عمومی) همراه بود.
دکتر ویکتور فولگونی، نویسنده مقاله، گفت: سیبزمینی یک سبزی غنی از مواد مغذی است که مواد مغذی مهم و بسیار ضروری را برای رژیمهای نوجوانان فراهم میکند. با توجه به محبوبیت سیبزمینی، بیش از نیمی (۵۶ درصد) از افرادی که مورد مطالعه قرار گرفتهاند سیبزمینی مصرف کردهاند.
محققان اطلاعات مربوط به رژیم غذایی ۱۶۶۳۳ نوجوان ۱۸ تا ۱۸ ساله را جمعآوری کردند که در نظرسنجی ملی سلامت و تغذیه (NHANES) بین سالهای ۲۰۰۱ تا ۲۰۱۸ شرکت کردند.
این مطالعه از شاخص تغذیه سالم -۲۰۱۵ (HEI)، یک معیار معتبر برای کیفیت رژیم غذایی، برای تعیین میزان پایبندی رژیم غذایی شرکتکنندگان به دستورالعملهای رژیم غذایی ۲۰۱۵-۲۰۲۰ برای آمریکاییها استفاده کرد. اگرچه تفاوت در نمرات HEI بین مصرفکنندگان سیبزمینی و غیر مصرفکنندگان از نظر آماری قابل توجه بود، اما تغییرات اندک بود. برای بسیاری از مواد مغذی، مصرف و کفایت با افزایش مصرف سیبزمینی بهبود یافت.
فولگونی خاطرنشان کرد: یافتههای ما نشان میدهد که سیبزمینی نقش مهمی در کمک به نوجوانان در رعایت بهتر توصیههای مندرج در دستورالعملهای رژیم غذایی برای آمریکاییها دارد. این یک هدف مهم است، زیرا طبق گزارش سرویس تحقیقات کشاورزی USDA، کودکان و نوجوانان دارای کمترین نمرات HEI در بین هر گروه سنی در ایالات متحده هستند.